Βράβευση ΣΕΔΑ (Στρόφιλας 20-7-2017)



Το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουλίου, και με αφορμή τη διεθνή πιστοποίηση, πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό θέατρο Άνδρου η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή Στρόφιλα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Κέντρου Προώθησης Μελετών Προιστορικής και Πρωτοιστορικής Άνδρου: «Ο Στρόφιλας», ενώ βοήθησαν σύλλογοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Άνδρο.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Ανδριωτών σχετικά με την ιστορία, με την πορεία των ανασκαφών, των διαδικασιών συντήρησης, κυρίως όμως, η επεξήγηση της ταυτότητας του χώρου και η σημασία της θέσης του όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ο Στρόφιλας αποτελεί τον μεγαλύτερο οικισμό της νεώτερης νεολιθικής εποχής, και την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης αφού χρονολογικά τοποθετείται στο 4.500 – 3.200 πΧ, ενώ απεκαλύφθη σχεδόν ανέπαφος! Η ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από τη Δρ Χριστίνα Τελεβάντου,  ενώ καθηγητές και φοιτητές αρχαιολογίας από άλλες χώρες προσφέρουν εθελοντική εργασία.
Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, στα πλαίσια των εργασιών, έχει σταθεί αρωγός μεσω της εθελοντικής προσφοράς των μελών του. Συγκεκριμένα, έχει εξυπηρετήσει το συνεργείο που εκτελεί εργασίες, είτε με τη μεταφορά νερού, είτε συμβάλλοντας στις διαδικασίες καθαρισμού. Στη διάρκεια λοιπόν της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε και η βράβευση του ΣΕΔΑ για τη συμμετοχή του, καθώς ο Σύλλογος δεν δραστηριοποιείται μόνο στα περιστατικά δασοπυρόσβεσης, αλλά και σε κάθε ενέργεια ιδιαίτερης σημασίας για το νησί, την τοπική κοινωνία, και τον άνθρωπο όταν αυτό  κρίνεται απαραίτητο και είναι σύμφωνο με τους σκοπούς του καταστατικού του Συλλόγου. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου.
Ο ΣΕΔΑ, ευχαριστεί θερμά την κ. Τελεβάντου Χρ. για τη βράβευση, με την υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια που προάγει και αναδεικνύει τον τόπο μας.
Περισσότερες πληροφορίες για τον οικισμό Στρόφιλα, παρατίθεται ο ακόλουθος σύνδεσμος: Στρόφιλας
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates