Συμμετοχή του ΣΕΔΑ στο εργαστήριο "Μαθαίνουμε για τις δασικές πυρκαγιές"

   Στις 15 - 17 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε τριήμερο εργαστήριο δασικών πυρκαγιών με τίτλο «Μαθαίνουμε για τις δασικές πυρκαγιές» που διοργανώθηκε από το WWF την εθελοντική ομάδα του Βύρωνα υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.
   Το τριήμερο εργαστήριο αφορούσε την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων της Αττικής. Στο εργαστήριο είχαν προσκληθεί και πέντε εθελοντικές ομάδες από άλλες περιοχές όπως ο Σύλλογος μας (ΣΕΔΑ), η ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ από την Χίο, η ΕΟΠΠ Πυλάρου από την Κεφαλονιά, η Συνεργασία Αχαΐας με δυο ομάδες: ΕΟΠΥΔ και ΣΕΔΙΠ και η ομάδα ΕΔΑΣΑ.
    Βασικός ομιλητής ήταν ο Δρ Μιλτιάδης Αθανασίου που με επιστημονικό τρόπο ανέλυσε την συμπεριφορά των δασικών πυρκαγιών, την δυνατότητα αναγνώρισης των κινδύνων και αναφέρθηκε  στην ασφάλεια των δασοπυροσβεστών, την πρόβλεψη της συμπεριφοράς των δασικών πυρκαγιών, τα αντιπυρικά σχέδια. Αναφέρθηκε επίσης στα δυστυχήματα κατά την δασοπυρόσβεση και στην συμπεριφορά των πυρκαγιών του 2007 και του 2018.
    Ο Δρ Μιλτιάδης Αθανασίου διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση εθελοντών και μόνιμων πυροσβεστών σε αντικείμενα που σχετίζονται με τη δασοπυρόσβεση, ενώ διαθέτει πρακτική επαγγελματική και εθελοντική εμπειρία στο αντικείμενο. Ο Σύλλογος μας συμμετείχε με παρουσίαση στο πλαίσιο της υλοποίησης προγράμματος σε συνεργασία με το WWF για τις πυρκαγιές, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν εκτός Αττικής.
    Επρόκειτο για ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο από το οποίο αποκομίσαμε πολλές γνώσεις, γνωρίσαμε άλλες ομάδες που δεν είχε τύχει να γνωριστούμε στο παρελθόν,  αλλά μάθαμε και ενδιαφέρουσες πρακτικές που έχουν αναπτύξει άλλες ομάδες για τις δασικές πυρκαγιές.
    Ευχαριστούμε τους συναδέλφους της εθελοντικής ομάδας του Βύρωνα για την θερμή φιλοξενία, τον κ Σταύρο Σαλαγιάννη (επικεφαλή της ομάδας του Βύρωνα), τον Ηλία Τζιρίτη από το WWF, την Ασπασία Καραμάνου από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αττικής και φυσικά ευχαριστούμε τον Δρ. Μιλτιάδη Αθανασίου για την τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση πάνω σε θέματα δασικών πυρκαγιών.




 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates