Πυρκαγιά στις Στενιές 16/3.

Στις 16 Μαρτίου και ώρα 14:15 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Στενιών του δήμου Άνδρου για ύπαρξη πυρκαγιάς πλησίον του οικισμού Στενιών.

Κινητοποιήθηκε το όχημα ΣΕΔΑ 8 και Τέσσερις (4) εθελοντές, κατέφθασαν στο σημείο του συμβάντος στις 14:45 περίπου, όπου είδη επιχειρούσε ένα (1) όχημα και δυο (3) πυροσβέστες του Πυροσβεστικού κλιμακίου.

Αμέσως πραγματοποιήθηκε από κοινού μια εγκατάσταση μήκους 120 μέτρων περίπου για την ρίψη ύδατος.

Παρ όλη την επικράτηση ασθενών ανέμων η φωτιά εξαπλώνονταν κυκλικά σχετικά γρήγορα λόγο μεγάλου θερμικού φορτίου και ποσότητας υψηλής βλάστησης ( φρύγανα, ασπάλαθοι κτλ)

Ακολούθως κατέφθασαν ενισχύσεις από το κλιμάκιο και τον ΣΕΔΑ αναλυτικότερα, από το Κλιμάκιο κατέφθασαν αλλά δυο (2) οχήματα με πέντε (5) πυροσβέστες και από τον ΣΕΔΑ άλλο ένα (1) όχημα ΣΕΔΑ 5 με τέσσερις (4) εθελοντές.

Η πυροσβεστική με χειροκίνητα μέσα και πεζοπόρο τμήμα επιχείρησε στο Βορειοδυτικό τμήμα του μετώπου και ο ΣΕΔΑ στο Νοτιοανατολικό αντίστοιχος.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:30 περίπου και στις 18:40 έσβησε, όχημα του Πυροσβεστικού κλιμακίου παρέμεινε στην περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση.

.




 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates