O Σ.Ε.Δ.Α. στους προστάτες των πυροσβεστών Προφήτη Δανιήλ και των Τριών Παίδων εν καμίνω στο βουνό «Γερακώνες»

Πριν  αρκετά χρόνια, ο Σύλλογος των Εθελοντών  Δασοπυροσβεστών ‘ Ανδρου (Σ.Ε.Δ.Α.) , βοήθησε σημαντικά  στην διάνοιξη του φραγμένου και σε αχρησία σε πολλά σημεία του,   αγροτικού δρόμου  στο βουνό Γερακώνες,  που συνδέει  τις περιοχές  Βραχνού- Λειβάδια  με τον ερειπωμένο οικισμό  «Πετριές» και το μοναστήρι της Παναχράντου, ο οποίος σήμερα είναι σηματοδοτημένος και αριθμημένος  ως «μονοπάτι» με  τον αριθμό  18 από το Andros Routes της ‘Ολγας Καραγιάννη.
Στο μέσον της διαδρομής , επάνω σε λόφο , στη θέση «Κρεμαστές»  στα Φάλλικα και σε κτήμα ιδιοκτησίας Ιωάννου Νικολάου Στρατή, ευρίσκεται  το  παρεκκλήσιο  που τιμάται στην μνήμη του Προφήτη Δανιήλ  στις  17 Δεκεμβρίου.
Ο Σύλλογός μας , κλείνοντας εφέτος  δέκα (10)  χρόνια ουσιαστικής συμβολής στο έργο της δασοπυρόσβεσης στην ‘Ανδρο και  της κοινωνικής του  προσφοράς γενικώτερα, μετά από  πρόταση του μέλους του  Γιάννη Ξανθού,   πρόσφερε  σήμερα αρτοκλασία στην μνήμη του Προφήτη,  με συμμετοχή  στην κατανυκτική λειτουργία,  μελών του Δ.Σ. και του  Συλλόγου  καθώς και πιστών  από τα γύρω  χωριά των Φαλλίκων, της Μεσσαριάς και  Λειβαδίων  που πρόσφεραν διάφορα κεράσματα και ακολούθως  το κέρασμα συνεχίσθηκε στην έδρα του Συλλόγου μας, στο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίων . Μέρος της αρτοκλασίας προσφέρθηκε επίσης στους τροφίμους του Γηροκομείου Άνδρου.
 Πρόθεση του Συλλόγου μας  είναι η καθιέρωση και αναβάθμιση  της εορτής  κάθε χρόνο ώστε να αποκτήσει πανηγυρικώτερο χαρακτήρα ,  σηματοδοτώντας  έτσι την λήξη  της περιόδου πυροπροστασίας  –που ειδικά στην ‘Ανδρο  έχει μεγαλύτερη διάρκεια-  και ευχαριστώντας τον Προφήτη Δανιήλ  για την προστασία  των μελών του  υπό τις δύσκολες συνθήκες που επιχειρούν  .














 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates