ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του Δημ. Γιαννίση (π.Δημάρχου Άνδρου)

Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 και περί ώρα 16:47 εκδηλώθηκε φωτιά σε απόσταση 200 μέτρων από το σπίτι μου στην περιοχή Άνω Νειμποργιού. Η φωτιά προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ υψηλής τάσεως, να σημειωθεί ότι παρά τις συνεχείς πλύσεις από τα συνεργεία εναεριτών της ΔΕΗ Άνδρου το φαινόμενο πυρκαγιών στην περιοχή είναι σχετικά συχνό!!!

Άμεσα επικοινώνησα τηλεφωνικά με τους Εθελοντές Πυροσβέστες που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Χώρας, με το προσωπικό του Εργοστασίου της ΔΕΗ, καθώς & Α.Τ Χώρας Άνδρου.

Κυριολεκτικά σε χρόνο ρεκόρ ( 15 λεπτά μετά το τηλεφώνημα ) κατέφθασαν πρώτοι οι εθελοντές
πυροσβέστες Ιωάννης Ξανθός ,Νίκος Tρυγώνης & Αντώνης Βολίκας, ενώ ταυτόχρονα έφθασε ο Νίκος Χαζάπης εθελοντής πυροσβέστης με το Νέο Πυροσβεστικό όχημα του Συλλόγου Εθελοντών, καθώς & το πυροσβεστικό όχημα του Συλλόγου Κυνηγών, υδροφόρα του Δήμου, υδροφόρο όχημα της ΔΕΗ, λίγο μετά από του Κυνηγητικού Συλλόγου το όχημα, έφθασε & το δεύτερο αυτοκίνητο του Συλλόγου εθελοντών πυροσβεστών Άνδρου με οδηγό τον Γιάννη Κατσιώτη, τους ευχαριστώ όλους θερμά.

Πρέπει επίσης να τονίσω ότι στη περιοχή έπνεε δυνατός άνεμος, που συνετέλεσε στην επέκταση της φωτιάς προς το σπίτι μου, όπου χάρις την έγκαιρη παρουσία των εθελοντών, πολλών φίλων αλλά και πλήθος Άνδριωτών που αυθόρμητα προσήλθαν για βοήθεια, απεφεύχθησαν τα χειρότερα!!!

Σημαντική ήταν και η συμβολή του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Άνδρου με 3 οχήματα που έφθασε από τ΄Απροβάτου μετά από 55 λεπτά της ώρας, τους ευχαριστώ όλους θερμά.

Χάρις λοιπόν, την έγκαιρη κινητοποίηση πολλών ανθρώπων – και αυτό είναι το πιο σπουδαίο- η οικογένεια μου, οι γονείς μου, και εγώ συνεχίζουμε την ζωή μας με περισσότερη αισιοδοξία διότι για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ( με αφορμή την πυρκαγιά ) ότι υπάρχει φιλότιμο, προσφορά και εθελοντισμός, προσωπικά και μέσω αυτού του σημειώματος νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά τους παρακάτω

Εθελοντές Δασοπυροσβέστες;
Nικόλαο Χαζάπη               Δημήτρη Κουτέλη                     Αντώνη Βολίκα
Ιωάννη Ξανθό                    Νικόλαο Τριγώνη
Ιωάννη Κατσιώτη              Δημήτριο Λουκατάρη
Δημήτρη Χαζάπης             Κων/νο Αστρά

επίσης ευχαριστώ θερμά το προσωπικό του Εργοστασίου της ΔΕΗ και συγκεκριμένα τους;
Aντώνη Παντζόπουλο               Αντώνη Νέρη
Γιώργο Στεφάνου                      Ιωάννη Βιδάλη
Γιώργο Γιαννίση                       Νικόλαο Βακόνδιο
οι οποίοι ενεργοποίησαν άμεσα το σύστημα πυρασφάλειας του εργοστασίου.

Πολλές ευχαριστίες επίσης στους; Δημήτρη Καπάκη υπεύθυνο βάρδιας της ΔΕΗ Άνδρου ( Βακόνι )
στον Λιμενικό Θανάση Γρηγόρα, σε όλα τα άτομα του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Άνδρου,σε όλους τους αστυνομικούς του Α.Τ Άνδρου,στους νεαρούς εθελοντές Ελευθέριο Μ.Στρατή, Αναστάσιο Γ.Παφίλη

Tέλος, επειδή ως Έλληνες, είμαστε επιρρεπείς στην εύκολη κριτική και ιδιαίτερα φειδωλοί στο εύγε & στο ευχαριστώ, από πλευράς μου θέλω και- εύγε & ευχαριστώ- να απευθύνω προς όλους τους υπέροχους Άνδριώτες , φίλους, εθελοντές & πυροσβέστες που μας βοήθησαν σε αυτή την δύσκολη στιγμή, υπάρχει λοιπόν ελπίδα

να¨σται όλοι καλά.

Δημήτρης Ν.Γιαννίσης
Άνδρος 27 Ιουλίου 2011
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates