-->

Kυριακή 17/05 : Ολοκλήρωση του καθαρισμού του οδικού Δικτύου Μενήτων-Στραμπουργιών.

Κυριακή 17/05 : Σήμερα , ο Σύλλογος μας συνέχισε τον καθαρισμό του οδικού δικτύου Μενήτων-Στραπουργιών από τα επικίνδυνα τμήματα δέντρων που εμπόδιζαν την ομαλή κυκλοφορία και διέλευση κυρίως των μεγάλων οχημάτων. Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Μενήτων και τον Δήμο Άνδρου, ο οποίος και παρείχε προσωπικό και τα ανάλογα μηχανήματα (μπουλντόζα).Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί, ότι στον καθαρισμό χρησιμοποιήθηκε καινούριο μηχάνημα - μπουλντόζα του Δήμου , όπου και προηγήθηκε τελετή Αγιασμού του οχήματος από τον Ιερέα των Μενήτων π. Θεοφάνη , παρισταμένου και του Αντιδημάρχου κ. Γιαννίση Δημήτρη και του Προέδρου του Τοπικού της Μεσσαριάς κ. Σαρρή Κων/νου και μέλους του ΣΕΔΑ. Στην δράση συμμετείχαν οκτώ εθελοντές και ένα όχημα του ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ 9). Να αναφέρουμε ακόμη ότι η συνεργασία της συγκεκριμένης δράσης ήταν ευχάριστη και αποτελεσματική τόσο με τον Σύλλογο Μενήτων όσο και με τον Δήμο. Τέλος να ευχαριστήσουμε το Δ.Σ. του Συλλόγου των Μενήτων για το κέρασμα και την άψογη φιλοξενία γενικότερα.


Κυριακή 10/05 : Καθαρισμός οδικού δικτύου Μενήτων Μεσαριάς από τμήματα δέντρων

Κυριακή 10/05 : Σήμερα , ο Σύλλογος μας , κατόπιν αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μενήτων και σε συνεργασία με  το τμήμα πολιτικής προστασίας  του Δήμου Άνδρου και το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Δ Μεσαριάς, προχώρησε σε καθαρισμό του οδικού δικτύου Μενήτων-Μεσαριάς από επικίνδυνα τμήματα δέντρων.Τα συγκεκριμένα τμήματα, εμπόδιζαν την ομαλή διέλευση μεγάλων οχημάτων στο δίκτυο, καθιστώντας παράλληλα δύσκολη την μετακίνηση τους .Στην δράση συμμετείχαν έξι εθελοντές με ένα όχημα τεσαριάςου ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ 9), συνεπικουρούμενοι από προσωπικό του Δήμυ Άνδρου, και μέλη του πολ.Συλλόγου Μενήτων και του Τ.Σ. Δ.Δ. Μεσαριάς.

Δευτέρα 04/05 : Κοπή επικίνδυνων Δέντρων στα Λειβάδια.

Δευτέρα 04/05 : Σήμερα, ο Σύλλογος μας , μετά από αίτημα ιδιώτη και ιδιοκτήτη κτήματος, και κατόπιν γνωμοδότησης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, προχώρησε στην κοπή τριών κυπαρισιών , τα οποία είχαν αποκτήσει επικίνδυνη κλίση προς διπλανή κατοικία, με καταστροφικές συνέπειες γι αυτή σε περίπτωση πτώσης. Στην δράση συμμετείχαν έξι εθελοντές και δύο οχήματα (ΣΕΔΑ 8 και ΣΕΔΑ 7).Για την ολοκλήρωση της δράσης , χρησιμοποιήθηκε ειδικευμένος αναρριχητικός εξοπλισμός κλαδονομών.

Επίσης, ολοκληρώθηκε σήμερα η βασική επισκευή των τμημάτων στήριξης της υδροφόρου δεξαμενής του οχήματος ΣΕΔΑ 6. Η δεξαμενή ανυψώθηκε με την βοήθεια ανυψωτικού μηχανήματος και τα τμήματα στήριξης (τραβέρσες), αντικαταστάθηκαν με καινούρια . Στην δράση συμμετείχαν τρεις εθελοντές και ένα όχημα του ΣΕΔΑ.
 

Τρίτη 21/04 : Ολοκλήρωση του έργου άντλησης .

Τρίτη 22/04 : Ο σύλλογος και σήμερα συνέχισε και ολοκλήρωσε επιτυχώς το έργο άντλησης υδάτων από το πλημμυρισμένο υπόγειο κτιρίου στην Χώρα. Στην τελική δράση συμμετείχαν δυο εθελοντές και ενα οχήμα του Σ.Ε.Δ.Α.(ΣΕΔΑ 9).Μ. Σάββατο &Κυριακή του Πάσχα:απάντληση υδάτων και έκτακτη αποστολή φαρμάκων και τροφίμων.

         Το Μ.Σαββατο 18/04, ο Σύλλογος μας , κατόπιν αιτήματος του τμήματος πολ.προστασιας του Δήμου Άνδρου , κλήθηκε να συνδράμει σε άντληση υδάτων από πλημμυρισμένο υπόγειο κατοικίας στην Χώρα .Το συμβάν προκλήθηκε από διαρροή σε αγωγό ύδρευσης , με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το υπόγειο του συγκεκριμένου κτιρίου. Στο συμβάν συμμετείχαν 4 εθελοντές με ένα όχημα του συλλόγου (ΣΕΔΑ 9) , οι οποίοι πραγματοποίησαν τέσσερις (4) εγκαταστάσεις άντλησης με ηλεκτροκίνητα αντλητικά συγκροτήματα, μέχρι τις 23. 00. Επειδή η εισροή υδάτων ήταν συνεχής, παρέμεινε μια αντλία στο χώρο που αντλούσε συνέχεια το νερό. 

Χθες το πρωί, (Κυριακή του Πάσχα) η στάθμη των υδάτων είχε ανέβει χωρίς όμως να προκληθεί ζημιά στον αποθηκευτικό χώρο. Ως αποτέλεσμα αυτού ,το ΣΕΔΑ9 μετέβησε εκ νεόυ με τρεις εθελοντές ,ώστε να προστεθούν επιπλέον αντλητικά συγκροτήματα για κάποιες ώρες,για να ελεγχθεί η εισροή και να κρατηθεί σε χαμηλή στάθμη.Το απόγευμα το έργο συνεχίσθηκε  με τα οχήματα ΣΕΔΑ8 και ΣΕΔΑ7 αντίστοιχα. . Το έργο της απάντησης συνεχίζεται ακόμη και σήμερα καθώς θα επιληφθεί συνεργείο του Δήμου για την επισκευή του δικτύου ύδρευσης.

Επίσης , το Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα αλλά και σήμερα,ο Σύλλογος μας κλήθηκε μετά από αίτημα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου , να συνδράμει στην μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων σε ομάδες του τοπικού πληθυσμού που έχουν περιοριστεί στην κατοικία τους ,λόγω των μέτρων προστασίας από την ασθένεια covid19. Στην δράση συμμετείχαν συνολικά τέσσερις εθελοντές και ένα όχημα του συλλόγου (ΣΕΔΑ7) και ο αντιδήμαρχος Άνδρου κ. Γιαννίτσης Δημήτριος .


Τρίτη 17/3 : Ευχαριστήρια δήλωση και συμμετοχή του ΣΕΔΑ στην δράση υποστήριξης των ευπαθών κατοίκων του νησιού υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου.

    Τρίτη 17/03 : Ο Σύλλογος μας , έλαβε σήμερα ευχαριστήρια δήλωση εκ μέρους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , για την χορηγία δέκα αντισφυξιογόνων μασκών προστασίας που πραγματοποίησε σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου.Η συγκέντρωση και μεταφορά των μασκών , πραγματοποιήθηκε από δύο εθελοντές του Σ.Ε.Δ.Α προς  στην Ι.Μ Αγίας Ειρήνης στα Αποίκια στις 06/03 ,όπου και συγκεντρώνονται και άλλα συναφή είδη προς στήριξη των συνοριακών δυνάμεων ασφαλείας στον Έβρο.Οι μάσκες απεστάλησαν και παραλήφθηκαν επιτυχώς από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας, η οποία και τις διένειμε στους επικεφαλείς Έλληνες Αστυνομικούς των δυνάμεων FRONTEX. Ο Σύλλογος μας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του προς τις συνοριακές δυνάμεις ασφαλείας και του δύσκολου έργου που επιτελούν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.Ακολουθεί το σύντομο κείμενο ευχαριστήριας δήλωσης : 

"Στην φωτό που σας στέλνω, γίνεται η παράδοση των μασκών στους επικεφαλείς Έλληνες αστυνομικούς της FRONTEX από το Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Διευθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας κ. Αξή Χρήστο. Οι υπόλοιπες παραδόθηκαν στην διμοιρία υποστήριξης της ιδίας διεύθυνσης. Και πάλι σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας.

 Μετά τιμής Φαρφαρατζής Γεώργιος
Υπαστυνόμος Β "


Επίσης, κατόπιν απόφασης του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, αποφασίσθηκε η συμμετοχή του Σ.Ε.ΔΑ σε συνεργασία με την Εθνοφυλακή Άνδρου , στην δράση υποστήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του νησιού με παράδοση κατ'οίκον τροφίμων,φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης που ενδεχομένως χρειάζονται. 


Τετάρτη 11/03 : Πλύσιμο δέντρων στο Μουστάκειο σχολ.συγκρότημα και παροχή νερού σε δημοτικό συνεργείο για πλύσιμο αντλιοστασίου.

Τετάρτη 11/03 : Κατόπιν αιτήματος της διεύθυνσης του Μουστάκειου σχολικού συγκροτήματος, ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε το πρωϊ της Τετάρτης 11/03 πλύσιμο πεύκων του προαύλιου χώρου του σχολείου για την απομάκρυνση αλλεργιογόνων οργανισμών. Στην δράση,συμμετείχαν δύο εθελοντές του Σ.Ε.Δ.Α με ένα όχημα (Σ.Ε.Δ.Α 9)  . Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, οι εθελοντές  κατευθύνθηκαν  προς το Νειμποριό της Χώρας, με σκοπό την παροχή νερού σε συνεργείο του Δήμου για το πλύσιμο και καθαρισμό των δεξαμενών του αντλιοστάσιου, που βρίσκεται παραπλεύρως του κτηρίου του Ναυτικού ομίλου στη χώρα.Τρίτη 10/03: Βράβευση του Σ.Ε.Δ.Α από το Τοπικό συμβούλιο Κορθίου για την διαχρονική συνεισφορά του στην πολιτική προστασία της Άνδρου

Τρίτη 10/03 20:00 : Σε μία ζεστή και φιλική εκδήλωση,πραγματοποιήθηκε η βράβευση του Συλλόγου μας στον πολυχώρο "Γλυνός Ιωάννης" στον όρμο Κορθίου, από τον Δήμο Άνδρου για την πολύχρονη και διαχρονική συνεισφορά του στα ζητήματα πολιτικής προστασίας που κατα καιρούς έχουν εκδηλωθεί στο νησί (όπως πυρκαϊές, πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις ,διασώσεις, κλαδονομές επικίνδυνων τμημάτων δέντρων κ. α. ). Στην εκδήλωση , συμμετείχαν ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Λοτσάρης Δημήτριος , ο οποίος και προχώρησε στην απονομή αναμνηστικής πλακέτας προς τον πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Χαζάπη Νικόλαο, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Τηνιακός , η σύμβουλος πολιτικής Προστασίας και μέλος του Σ.Ε.Δ.Α κα. Σαραβάνου Ιωάννα και το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Κορθίου και επίσης μέλος του Σ.Ε.Δ.Α κ. Ζάννες Γεώργιος.Από την πλευρά του Σ.Ε.Δ.Α συμμετείχαν δεκαπέντε εθελοντές - μέλη του Συλλόγου.

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates