Πυρκαγιά στην περιοχή «Πλάτανος» (26/1/2024)

 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες (26/1/2024) στην περιοχή «Πλάτανος» η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των σχετικά ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Ενημερωθήκαμε για την πυρκαγιά στις 11.50 από τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Τρανάκο Γεώργιο. Λίγο μετά ακολούθησε ενημέρωση από το Πυρ. Κλιμάκιο Άνδρου για το συμβάν.

Λόγω του μεγέθους της πυρκαγιάς έγινε άμεση κινητοποίηση της ομάδας του ΣΕΔΑ με 5 οχήματα και 15 εθελοντές. Φθάνοντας στο σημείο ήδη επιχειρούσαν οχήματα του Π.Κ. Άνδρου. Κατόπιν συνεννόησης με τον επικεφαλής της  Πυροσβεστικής αναλάβαμε το νότιο τμήμα του μετώπου με σχεδόν όλη την ομάδα του ΣΕΔΑ που συμμετείχε στο συμβάν.

Ακολούθησαν στη συνέχεια οχήματα από Τήνο και Σύρο και δυνάμεις της ΕΜΟΔΕ. Το έργο ήταν δύσκολο καθώς η ένταση του ανέμου ήταν τέτοια που σε κάποια σημεία, λόγω της μορφολογίας του εδάφους άλλαζε συνέχεια κατεύθυνση, δυσχαιρένοντας έτσι το έργο της κατάσβεσης. Ύστερα από συντονισμένες και συνάμα επίπονες προσπάθειες όλων των δυνάμεων, η πυρκαγία ελέγχθηκε  πλήρως στις 21.45. Λίγο μετά αποχώρησε η ομάδα μας.











1 σχόλια:

Euro είπε...

Thanks for the consistent quality and relevance of your content.

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates