Πυρκαγιά στην Κατάκοιλο (1/1/22)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες (Σάββατο 1/1/2022) πάνω από την Κατάκοιλο και πλησίον της τοποθεσίας «Σταυρός», που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Απροβάτου, Άρνης και Κατακοίλου. Ενημερωθήκαμε για το συμβάν στις 22.10 από το Πυρ. Κλιμάκιο Άνδρου και άμεσα κινητοποιήθηκαν τα οχήματα ΣΕΔΑ2 και ΣΕΔΑ4 από την ομάδα που εδρεύει στο Γαύριο το ΣΕΔΑ5 από την ομάδα που εδρεύει στο Κόρθι και το ΣΕΔΑ9 από την ομάδα που εδρεύει στην Χώρα με συνολικά 10 εθελοντές.

Τα οχήματα του ΣΕΔΑ έφθασαν στο σημείο στις 11.00 και ήδη επιχειρούσε το πεζοπόρο του Πυρ. Κλιμ. Άνδρου, μιας και η φωτιά ήταν σε δύσβατη περιοχή, μακριά από  τα οχήματα. Με την αφιξη και σε συνεννόηση με τον Προϊστάμενο του Π.Κ. Άνδρου σχηματίστηκε το πεζοπόρο του ΣΕΔΑ και σε συνεργασία με την υπόλοιπη δύναμη η φωτιά τέθηκε σε έλεγχο στις 1.30 π.μ. περίπου. Η βλάστηση που καίγονταν ήταν πολύ πυκνή με κυρίαρχο είδος τα φρύγανα (genista acanthoclada) που καίγονται με μεγάλη ένταση, τόσο σε θερμικό φορτίο όσο και σε ύψος της φλόγας που δυσκόλευε το έργο της κατάσβεσης με σκαπανικά εργαλεία.

Τα οχήματα αποχώρησαν από το συμβάν στις 3.00 π.μ. αφού παρέμεινε στο σημείο όχημα του Πυρ. Κλιμ. Άνδρου για τυχόν αναζωπυρώσεις.






 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates