Πυρκαγιά στους"Κατακαλαίους" 24 & 25/10.

Την Τετάρτη και ώρα 18:30 περίπου ενημερωθήκαμε από μέλος μας για πυρκαγιά στην περιοχή «Κατακαλαίων» τοπωνύμιο ραντάρ.

Αμέσως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο και ώρα 19:00 περίπου ξεκίνησε το όχημα ΣΕΔΑ 8 με τρείς (3) εθελοντές, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα το όχημα ΣΕΔΑ 1 με τρείς (3) ακόμα εθελοντές.

Το όχημα ΣΕΔΑ 1 έφτασε στο σημείο στις 19:40 περίπου, η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση, οι άνεμοι ήταν ασθενείς και το μέτωπο είχε επεκταθεί κυκλικά.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση στο Δυτικό τμήμα του μετώπου μήκους 75 μέτρων περίπου για την ρίψη ύδατος, ενώ το Ανατολικό τμήμα ανέλαβε το όχημα της πυροσβεστικής με τρεις πυροσβέστες.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρες έλεγχο στις 20:30 περίπου, πραγματοποιήθηκε ρίψη ύδατος σε όλη την καμένη περιοχή περιορίζοντας τις πιθανότητες αναζωπύρωσης.

Από πλευράς ΣΕΔΑ συμμετείχαν συνολικά 2 Οχήματα ΣΕΔΑ 1 & ΣΕΔΑ 8 και έξι (6) εθελοντές που αποχώρησαν από την περιοχή στις 22:30 περίπου.

Η καμένη έκταση υπολογίζεται σε λιγότερη από 4 Στρέμματα.

Ακολούθως την Πέμπτη 25/10 και ώρα 05:10 ενημερωθήκαμε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου για φωτιά στην ίδια περιοχή, αμέσως έσπευσαν τα οχήματα ΣΕΔΑ1 & ΣΕΔΑ8 με έξι (6) εθελοντές.

Τα οχήματα έφτασαν στην περιοχή στις 06:00 όπου πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση 150 μέτρων.

Το συμβάν έληξε στις 08:30 περίπου.










 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates