Καθαρισμός σε στεριά και θάλασσα

Την έμπρακτη συνδρομή τους σε χερσαίες και θαλάσσιες δράσεις καθαρισμού της Άνδρου προσέφεραν στις 10 Ιουνίου εθελοντές του ΣΕΔΑ. Ενώ η Κυριακή σηματοδοτεί ημέρα ανάπαυσης από την εργασιακή εβδομάδα, κλιμάκια του Συλλόγου μας, αφοσιωμένα στον σκοπό της πολιτικής και περιβαλλοντικής προστασίας όπως και της κοινωνικής προσφοράς, πραγματοποίησαν καθαρισμό τμήματος του επαρχιακού δρόμου Λειβαδίων – Βραχνού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδίων. Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 10.00 το πρωΐ, όπου και οι δυο ομάδες με τα χορτοκοπτικά τους ξεκίνησαν τον καθαρισμό. Η προσπάθεια διήρκεσε μέχρι τις 14.00 και εκτός από την κοπή των χόρτων – θάμνων που είχαν «βγει» στο οδόστρωμα, συμπεριλάμβανε καθαρισμό από τα «φυτεμένα» σκουπίδια των ασυνείδητων οδηγών που τα πέταξαν από το παράθυρο του οχήματος με σκοπό τον "πολλαπλασιασμό τους", γιατί ίσως κάτι τέτοιο να έχουν στο μυαλό τους τελικά. Βέβαια εκ των πραγμάτων πολλαπλασιάζονται καθώς βλέποντας, τα πρώτα σκουπίδια στα χαντάκια ακολουθούν και άλλοι το παράδειγμα. Κρίμα! Πολύ κρίμα!
Ωστόσο καθαρίστηκε τμήμα του δρόμου περίπου 1000 μέτρων και η συγκομιδή των σκουπιδιών ήταν τέσσερις πολύ μεγάλες σακούλες!!! Ο επίλογος συμπεριλάμβανε κέρασμα από τον Σύλλογο Λειβαδίων. Τέτοιες δράσεις εκτός από τα πολιτιστικά - περιβαλλοντικά οφέλη έχουν επιπλέον σαν αποτέλεσμα την σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων και την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, απαραίτητα πλέον εργαλεία για την στήριξη της κοινωνίας μας.
Την ίδια ημέρα ο Σύλλογος μας είχε και παράλληλη δράση με τον Δήμο Άνδρου και το Λιμεναρχείο Άνδρου στον καθαρισμό του Λιμανιού της Χώρας. Σ’ αυτή τη δράση συμμετείχαν δυο εθελοντές με ένα όχημα (ΣΕΔΑ5) ενώ για τον καθαρισμό του δρόμου ασχολήθηκαν τέσσερις εθελοντές με ένα όχημα (ΣΕΔΑ8).






Φωτο: Μπανίκας Ν. - Βολίκας Α.
Σχετική ανάρτηση από τον Σύλλογο Λειβαδίων.
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates