Πτώση πλατάνου στον Πιτροφό (29/8/2022)

   Στις 12.30 ενημερωθήκαμε από εθελοντή του ΣΕΔΑ για την πτώση ενός πλατάνου στο συνεργείο του κ. Κουμαριανού Δ. στον Πιτροφό. Στην αρχική ενημέρωση που είχαμε μας είχε αναφερθεί ότι το δέντρο έγερνε σταδιακά προς τον χώρο στάθμευσης των οχημάτων του συνεργείου. Τα οχήματα βέβαια είχαν απομακρυνθεί εκτός ενός οχήματος που ανήκε στον ιδιοκτήτη του συνεργείου που το είχε εγκλωβίσει ο πλάτανος και ήταν αδύνατη η απομάκρυνση του.

   Αφού ενημερώθηκε η ομάδα του Συλλόγου φορτώθηκε ο απαιτούμενος εξοπλισμός στο ΣΕΔΑ9 και μετέβη στον συμβάν όπου βρίσκονταν ήδη εθελοντές του ΣΕΔΑ όπως και όχημα του Π.Κ. Άνδρου και προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ καθώς το δέντρο είχε ακουμπήσει σε καλώδια του ηλεκτρικού δικτύου.

   Καθώς τμήμα του δέντρου απειλούσε την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων στον κεντρικό δρόμο Χώρας - Γαυρίου είχε προσωρινά αποκλειστεί η διέλευση των αυτοκινήτων από το Α.Τ. Άνδρου με εκτροπή αυτών διαμέσου του χωριού Πιτροφός. 

   Η διάμετρος της βάσης του δέντρου ξεπερνούσε το ένα μέτρο και αφού είχε πλέον σταθεροποιηθεί στο έδαφος ξεκίνησε η κοπή του, με μεγάλη προσοχή καθώς οι τάσεις από το βάρος και την πίεση που ασκούσαν τα κλαδιά του σε παρακείμενα δέντρα απαιτούσαν μεγάλη προσοχή. Ακόμη εφόσον ήταν καταπλακωμένο το όχημα, η μια παράμετρος αφορούσε την αποφυγή της διόγκωσης της ζημιάς του, που είχε ήδη υποστεί και ήταν μεγάλη.

   Η διάρκεια της κοπής του ήταν περίπου 6 ώρες στην οποία συμμετείχαν 6 εθελοντές και  συνάδελφοι από το Π.Κ. Άνδρου.












 

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates