-->

Μεταφορά ύδατος

Κατόπιν αιτήματος του υπεύθυνου πολιτικής προστασίας του νησιού μας πραγματοποιήσαμε μεταφορά ύδατος στην περιοχή Αμμολόχου Δημοτικής ενότητας Υδρούσας.
Αναλυτικότερα με την χρήση του Οχήματος ΣΕΔΑ6 πραγματοποιήθηκαν δυο δρομολόγια στις 19 & 24 Μαΐου αντίστοιχα, η συνολική ποσότητα ύδατος ήταν 22 κυβικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

75 55555
WOGR91 LGAT 192030

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 19-05-2017/2330 C
Α.Α. 13/2017
ΠΡΟΣ: ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ


ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (21-5-17) ΚΑΙ
ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ
ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ
ΑΝΕΜΟΥΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:

A.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (21-5-17)
ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ , Η
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ,
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΡΓΑ Η ΕΥΒΟΙΑ.
ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

B. TH ΔΕΥΤΕΡΑ (22-5-17)
ΜΕΧΡΙ NΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΣΤΕΡΕΑ, Η ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΛΟΣ
ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

Κοπή ξερού Πλάτανου στη δημοτική ενότητα Κορθίου.


Σήμερα 18 Μάιου κατόπιν αιτήματος του πρόεδρου του τοπικού συμβουλίου Κορθίου μεταβήκαμε στην παραδοσιακή πλατεία Κορθίου, με σκοπό τη κοπή ξερού πλάτανου.

Ο πλάτανος βρίσκονταν στην πλατεία του ομώνυμου οικισμού και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού συμπολιτών μας σε ενδεχόμενη πτώση του.

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με την χρήση κλίμακας-σκάλας, σχοινομηχανισμού (παλάγκο) και αλυσοπρίονων

Διατέθηκαν το όχημα ΣΕΔΑ3 και 4 εθελοντές.

Κοπή ξερού Φοίνικα στο Συνετί Άνδρου.

Σήμερα 14 Μάιου 2017 κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου Άνδρου μεταβήκαμε στο Λαογραφικό Μουσείο Συνετίου (παλαιό Δημοτικό σχολείο) με σκοπό την κοπή ξερού φοίνικα.

Ο φοίνικας αρκετά μεγάλου μεγέθους ήταν ξερός και επικίνδυνος διότι στον προαύλιο χώρο του μουσείου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως συγκεντρώνονται παιδιά.

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με την χρήση κλίμακας-σκάλας, σχοινομηχανισμού (παλάγκο) και αλυσοπρίονων.

Διατέθηκαν το όχημα ΣΕΔΑ3 και 4 εθελοντές.

Εργασίες κλαδονομής στην δημοτική ενότητα Άνδρου.

Σήμερα 12 Μαΐου κατόπιν αιτήματος του υπεύθυνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου πραγματοποιήθηκαν εργασίες κλαδονομής σε δύο περιοχές της δημοτικής ενότητας Άνδρου αναλυτικότερα,

Α) Στο Νειμπορίο περιοχή Ποταμάκι βρύσης Πασχάλη πραγματοποιήθηκε κλαδονομή σε ξερό κομμάτι Πλάτανου το οποίο ευρίσκετο πάνω από πεζόδρομο και ήταν επικίνδυνο για τους διερχόμενους.
Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με την χρήση κλίμακας – σκάλας, και πτυσσόμενου αλυσοπρίονου.

Β) Στις Μαίνητες περιοχή Άνω Μαίνητες πραγματοποιήθηκε κλαδονομή σε κομμάτι ξερού πλάτανου ο οποίος ευρίσκετο πάνω από τον επαρχιακό δρόμο και ήταν επικίνδυνο για τα διερχόμενα ογκώδη οχήματα (φορτηγά).
Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με την χρήση πτυσσόμενου αλυσοπρίονου.

Διατέθηκαν: Όχημα ΣΕΔΑ3 και 5 Εθελοντές.

Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για το φετινό καλοκαίρι;


Τι μας περιμένει φέτος το καλοκαίρι με τις δασικές πυρκαγιές & πόσο προετοιμασμένος είναι ο κρατικός μηχανισμός για την αντιπυρική περίοδο που μόλις ξεκίνησε; Έντονη ανησυχία εκφράζει, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς για την ετοιμότητα της χώρας μας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις δασικές πυρκαγιές, αφού τα χρόνια προβλήματα, η οικονομική κρίση και η κλιματική αλλαγή απειλούν τα δάση μας για μια ακόμη χρονιά.

Αφήνοντας πίσω της το καλοκαίρι του 2016 με 365.000 στρέμματα καμένων εκτάσεων, η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου για το 2017 βρίσκει τη χώρα μας αντιμέτωπη με μια τριπλή απειλή: χρόνια προβλήματα και στρεβλή φιλοσοφία του μηχανισμού δασοπροστασίας, κλιματική αλλαγή που αυξάνει τον κίνδυνο ακραίων πυρκαγιών και οικονομική κρίση απειλούν τα δάση μας.

Πιο συγκεκριμένα, το WWF Ελλάς δίνει σήμερα στη δημοσιότητα μια σειρά ανησυχητικών στοιχείων που λειτουργούν ανασταλτικά στη λειτουργία του εγχώριου μηχανισμού, αλλά και προτάσεων που αποσκοπούν σε μια αποδοτικότερη επιχειρησιακή ετοιμότητα:

Δεντροφύτευση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδίων «Άγιος Κωνσταντίνος»

Σήμερα 7 Μαΐου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδίων «ΑΓΙΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» πραγματοποίησε δεντροφύτευση στην περιοχή ποτάμι Λειβαδιών, κατόπιν αιτήματος του διοικητικού συμβουλίου ο σύλλογος μας με το όχημα ΣΕΔΑ 3 και 2 εθελοντές πραγματοποίησε πότισμα των δέντρων.

Μεταφορά Νερού στους «Άγιους Σαράντα» στην Κουβάρα.

Σήμερα 5 Μάιου κατόπιν αιτήματος συμπολίτη μας, ο Σύλλογος μας μετέφερε 2000m3 νερού στην περιοχή Κουβάρα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην επισκευή της εκκλησίας των «Αγίων Σαράντα» στην περιοχή.

Με την ευκαιρία για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, δημοσιεύουμε φωτογραφίες από την έκταση που κάηκε την 1η και 2η Μάιου στην Βουρκωτή.
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates