Σάββατο 25/01 : Κατάσβεση πυρκαιας σε Βουρκωτή και κλαδονομη επικίνδυνων δέντρων σε Γαύριο και Επισκοπειό

Σάββατο 25/01 : Σήμερα ο Σύλλογος μας , μετά από αίτημα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου , πραγματοποίησε κλαδονομη επικίνδυνων τμημάτων δέντρων στο Γαύριο και το Επισκοπειό αντίστοιχα. Στο Επισκοπειό , ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος, λόγω γειτνίασης του δέντρου σε γραμμές υψηλής τάσης,ενώ τα τμήματα του δέντρου, έχοντας μεγαλώσει υπερβολικά, αποτελούσαν άμεση απειλή για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και πολιτών. Στο Γαύριο, η κλαδονομη πραγματοποιήθηκε σε δέντρα πίσω από το σχολείο.Στα συμβάντα , συμμετείχαν 5 εθελοντές και τρία οχήματα του Σ.Ε.Δ.Α, οι οποίοι με ειδικό αναρριχητικό εξοπλισμό , κατόρθωσαν την κοπή των τμημάτων από μεγάλο υψος.

Μετά το πέρας των κλαδονομών , κατα την επιστροφή της ομάδας στην βάση, Ο Σύλλογος δέχθηκε επείγον αίτημα από την πολιτική προστασία για συμμετοχή στην κατάσβεση πυρκαγιάς ανάμεσα στην περιοχή Βουρκωτή και Αποικίων. Η πυρκαια , αναπτύχθηκε σε μη κατοικισιμη περιοχή , σχηματίζοντας τρία μεγάλα μέτωπα, κατακαίωντας χορτολιβαδική βλάστηση . Άμεσα, σχηματίστηκε πεζοπόρο τμήμα 12 εθελοντών , οι οποίοι κατέφθασαν στο πεδίο μετά από πεζοπορία 3χιλιομετρων περίπου, σε δύσβατο και βραχώδες έδαφος.Η πυρκαγιά κατεσβεσθη πλήρως μετά από έξι ώρες συνεχούς προσπάθειας κατάσβεσης με χρήση σκαπανικων εργαλείων . Στο συμβάν , συμμετείχαν και 5 οχήματα του ΣΕΔΑ ( ΣΕΔΑ9 , ΣΕΔΑ5 , ΣΕΔΑ8, ΣΕΔΑ4, ΣΕΔΑ3).




Τετάρτη 08/01 : Απομάκρυνση πεσμένου δέντρου σε οικία και πεσμένων δέντρων κάτω από το Δημοτικό σχολείο του Μπατσίου.

Σήμερα, Τετάρτη 08/01 , ο Σύλλογος μας μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, κλήθηκε για την απομάκρυνση πεσμένου δέντρου , το οποίο λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας της Δευτέρας είχε πέσει δίπλα σε οικία στο Γαύριο, αποτελώντας σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των κατοίκων της. Στο συμβάν, συμμετείχαν πέντε εθελοντές με δυο οχήματα του ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ 9 - ΣΕΔΑ 4). Στην συνέχεια η ομάδα κινήθηκε προς το Μπατσί , όπου πραγματοποίησε κοπή και απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων πάνω από δίκτυο της ΔΕΗ κάτω από το Δημοτικό σχολείο της περιοχής.







Τρίτη 07/01 : Δεύτερη μέρα κακοκαιρίας.Συνέχιση έργου απομάκρυνσης πεσμένων

Τρίτη 07/01 : Δεύτερη μέρα κακοκαιρίας , και ο Σ.Ε.Δ.Α συνεχίζει το έργο της απομάκρυνσης πεσμένων δέντρων σε διάφορα χωριά της Άνδρου. Στην δράση συμμετέχουν 7 εθελοντές με ένα Όχημα (ΣΕΔΑ9 ).Οι κακές καιρικές συνθήκες, συνεχίζονται  και οι εργασίες πραγματοποιούνται με αρκετή βροχή και αέρα.







Δευτέρα 06/01 : Συμμετοχή του Σ.Ε.Δ.Α στον αγιασμό των υδάτων στα Λάμυρα και έκτακτη επέμβαση καθαρισμού του οδικού δικτύου από πτώσεις Δέντρων.

Σήμερα , ο Σύλλογος μας , μετά από αίτημα των Μοναχών της Ι.Μ Παναχράντου, παρεβρέθηκε στον Αγιασμό των υδάτων που πραγματοποιήθηκε στα Λάμυρα. Συμμετείχαν 5 εθελοντές και ένα όχημα του Σ.Ε.Δ.Α (ΣΕΔΑ 9). Άμεσα , μετά την λήξη του Αγιασμού, η ομάδα μας μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, κινήθηκε προς το Νειμποριό για απομάκρυνση πεσμένων τμημάτων δέντρου - λογω της ισχυρότατης κακοκαιρίας - , τα οποία είχαν συμπαρασύρει και ηλεκτροφόρα καλώδια με άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών.Στην συνέχεια , η ομάδα κινήθηκε  προς το χωριό Πιτροφός, προκειμένου να απομακρύνει τμήματα δέντρου που είχαν αποκοπεί  και απέκλεισαν μερικώς το οδικό δίκτυο. Στην συνέχεια , κινήθηκε προς το χωριό Υψηλού , προκειμένου να συνεχίσει την απομακρυνση δύο πεσμένων δέντρων στο οδικό δίκτυο , τα οποία και αποτελούσαν άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και πολιτών. Με το τέλος της συγκεκριμένης δράσης ακολούθησε ακόμη μία επέμβαση στην Χώρα και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στο Λύκειο. Εκεί , μία συστάδα κυπαρισσιών , είχε επίσης πέσει καταμεσής του δρόμου , αποκόπτοντας ολοκληρωτικά το οδικό δίκτυο προς την περιοχή Παραπόρτι. Άμεσα, πραγματοποιήθηκε απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων.Τελευταια ενημερωση: Εθελοντές με ένα όχημα (ΣΕΔΑ9 ) μετέβησαν στο Νειμποριό κατά τις 22:00 ,οπου και απομάκρυναν πεσμένο δεντρο .
Στα συμβάντα , συμμετείχαν τέσσερις εθελοντές και δύο οχήματα του Σ.Ε.Δ.Α (ΣΕΔΑ 9 και ΣΕΔΑ 5).

 Από την συμμετοχή στο Αγιασμό των υδάτων στα Λάμυρα . 


Επέμβαση στο Νειμποριό για απομάκρυνση των πεσμένων κλαδιών δέντρου.





Επέμβαση στον Πιτροφό .












Επέμβαση στο χωριό Υψηλού με κλαδονομή και άμεση απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων που είχαν αποκλείσει το οδικό δίκτυο.





Επέμβαση στην Χώρα με άμεση κλαδονομή των πεσμένων κυπαρισσιών που είχαν αποκλείσει το οδικό δίκτυο.


 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates