Τρίτη 31/12 : Πυρκαϊά σε κολώνα δικτύου ρεύματος στο χωριό Κοχύλου.

Παραμονές Πρωτοχρονιάς , ο Σύλλογος μας ενημερώθηκε κατά τις 20:30 από κάτοικο του Κορθίου ,  για περιστατικό πυρκαϊάς σε στύλο διανομής ρεύματος στο χωριό Κοχύλου.Ο ξύλινος στύλος , είχε τυλιχθεί στις φλόγες , αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για τους κατοίκους και  την εξάπλωση της φωτιάς στην γύρω περιοχή.Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δύο εθελοντές με ένα όχημα του ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ 9) , όπου και με την άμεση διακοπή της ηλεκτροδότησης από τα αρμόδια συνεργεία,  κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να σβήσουν την πυρκαϊά .




Δευτέρα 23/12 : Συνέχιση και ολοκλήρωση κλαδονομής στον Όρμο Κορθίου.

Σήμερα ο Σύλλογος μας , μετά από αίτημα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου, συνέχισε και ολοκλήρωσε την κλαδονομή του επικίνδυνου - για την δημόσια ασφάλεια - δέντρου στον Όρμο Κορθίου. Στην δράση συμμετείχαν πέντε εθελοντές και δύο οχήματα του ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ 3 και 9).







Tετάρτη 18/12 : Μεταφορά κιβωτίων ανθρωπιστικής βοήθειας για τον σεισμοπαθή πληθυσμό της Αλβανίας.

Σήμερα, ο Σύλλογος μας, μετά από αίτημα του Δήμου Άνδρου, πραγματοποίησε μεταφορά κιβωτίων ανθρωπιστικής βοήθειας για τον σεισμοπαθή πληθυσμό της Αλβανίας . Με μέριμνα του Δήμου Άνδρου, συγκεντρώθηκαν από προσφορές πολιτών , κιβώτια με υλικό και είδη πρώτης ανάγκης . Η μεταφορά των κιβωτίων έγινε με το όχημα του ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ3) από το Κόρθι και την Χώρα , προς την κεντρική αποθήκη του Δήμου στο Μπατσί . Στην συγκεκριμένη δράση συμμετείχαν τρεις εθελοντές , συνεπικουρούμενοι από υπαλλήλους του Δήμου Άνδρου και πολίτες.




Κυριακή 15/12 : Συνέχιση εργασιών κλαδονομής στον Όρμο Κορθίου

Ο Σύλλογος μας σήμερα ,ύστερα από αίτημα της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου , συνεχίσε την δράση κλαδονομής των επικίνδυνων τμημάτων του δέντρου στον Όρμο Κορθίου, που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Κυριακή. Στην δράση , συμμετείχαν οκτώ εθελοντές και ένα όχημα του Σ.Ε.Δ.Α (ΣΕΔΑ 3). Στην κλαδονομή χρησιμοποιήθηκε ειδικευμένος αναρριχητικός εξοπλισμός , καθώς τα επικίνδυνα τμήματα του δέντρου ήταν σε μεγάλο ύψος.







Κυριακή 08/12 : Εργασίες κλαδονομής επικίνδυνων τμημάτων δέντρου στον Όρμο Κορθίου

  Ο σύλλογος μας σήμερα ύστερα από αίτημα της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, πραγματοποίησε εργασίες κλαδονομής επικίνδυνων τμημάτων δέντρου στον Όρμο Κορθίου.Το δέντρο έρχοταν σε επαφή με ρευματοφόρα καλώδια, ενώ άλλα επίμαχα τμήματα του , παρουσίαζαν υπερβολική κλίση λόγω του βάρους τους, αποτελώντας κίνδυνο για τις παρακείμενες κατοικίες και την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και ανθρώπων. Στην κλαδονομή συμμετείχαν οκτώ εθελοντές και ένα όχημα του Σ.Ε.Δ.Α (ΣΕΔΑ 3) , συνεπικουρούμενοι από όχημα και προσωπικό του Δήμου. Μέρος της ξυλείας διατέθηκε σε άπορη οικογένεια για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης της.

  Ο Σύλλογος μας, ευχαριστεί θερμά το κατάστημα καφεστίασης "Centro" , για την ευγενική χορηγία των ροφημάτων και νερών/αναψυκτικών που παρασχέθηκαν στους συμμετέχοντες κατα την διάρκεια της κλαδονομής.








 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates