Συμμετοχές 2022

Οι συμμετοχές του ΣΕΔΑ για το 2022 είναι οι ακόλουθες:

1. Κατάκοιλος - Κατάσβεση (1/1/22) Εθελοντές 10 οχήματα ΣΕΔΑ2 – ΣΕΔΑ4 – ΣΕΔΑ5 – ΣΕΔΑ9

2. Άνδρος – Εκχιονισμοί (23/1/22) Εθελοντές 6 οχήματα ΣΕΔΑ1 – ΣΕΔΑ2 –ΣΕΔΑ4 – ΣΕΔΑ5

3. Άνδρος – Εκχιονισμοί (24/1/22) Εθελοντές 6 οχήματα ΣΕΔΑ1 – ΣΕΔΑ2 –ΣΕΔΑ4 – ΣΕΔΑ5

4. Άνδρος – Εκχιονισμοί (25/1/22) Εθελοντές 6 οχήματα ΣΕΔΑ1 – ΣΕΔΑ2 –ΣΕΔΑ4 – ΣΕΔΑ5

5. Άνδρος – Εκχιονισμοί (26/1/22) Εθελοντές 6 οχήματα ΣΕΔΑ1 – ΣΕΔΑ2 –ΣΕΔΑ4 – ΣΕΔΑ5

6. Άνδρος – Εκχιονισμοί (27/1/22) Εθελοντές 6 οχήματα ΣΕΔΑ1 – ΣΕΔΑ2 –ΣΕΔΑ4 – ΣΕΔΑ5

7. Παλιοβόρη - Κατάσβεση (19/3/2022) Εθελοντές 3 όχημα ΣΕΔΑ8

8. Φυρρόη – Κατάσβεση (4/4/22) Εθελοντές 3 όχημα ΣΕΔΑ8

9. Χώρα – Άντληση υδάτων (24/8/22) Εθελοντές 3 οχήματα ΣΕΔΑ4 – ΣΕΔΑ5

10. Χώρα-Πατούρια-Στενιές – Άντληση υδάτων (26/8/22) Εθελοντές 6 οχήματα ΣΕΔΑ9-ΣΕΔΑ3-ΣΕΔΑ5

11. Πιτροφός – Κοπή πεσμένου δέντρου (29/8/22) Εθελοντές 6 όχημα ΣΕΔΑ9

Κυριακή 24/11 : Συνέχιση κλαδονομής επικίνδυνου τμήματος δέντρων στο Συννετί .

Ο σύλλογος μας σήμερα ύστερα από αίτημα της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου , συνέχισε και ολοκλήρωσε το έργο της κοπής επικίνδυνων τμημάτων δέντρων στο χωριό Συνετί, η οποία είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Κυριακή. Στην κοπή, συμμετείχαν 6 εθελοντές και ένα όχημα (ΣΕΔΑ 9). Οι εθελοντές-μέλη του συλλόγου μας, κατάφεραν για ακόμη μία φορά να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα , καθώς ο χώρος ήταν αρκετά περιορισμένος και η πιθανότητα πρόκλησης ζημιών σε παρακείμενες ιδιοκτησίες μεγάλη. Στην κοπή χρησιμοποιήθηκε ειδικός αναρριχητικός εξοπλισμός  όπως και άλλα εργαλεία (αλυσοπρίονα , κονταροπρίονα κλπ.) . Η συγκεκριμένη δράση διήρκεσε περίπου πέντε ώρες.











Σάββατο 23/11 : Καθαρισμός πλατειών από τα φερτά υλικά των μεγάλων πλημμυρών Οκτωβρίου , στο χωριό Στενιές .

Σήμερα , ο Σύλλογος μας , κλήθηκε ύστερα από αίτημα του Δήμου Άνδρου,να προχωρήσει σε καθαρισμό των δύο πλατειών του χωριού Στενιές , από τα φερτά υλικά που συγκεντρώθηκαν εκεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτωβρίου. Στην δράση χρησιμοποιήθηκαν το υδροφόρο όχημα Σ.Ε.Δ.Α 6 , το πυροσβεστικό όχημα Β' Τύπου Σ.Ε.ΔΑ 3  και τρεις εθελοντές. Για τον καθαρισμό, πραγματοποιήθηκαν δύο εγκαταστάσεις χαμηλής με χρήση μάνικας τύπου "Καλαμάτας". Ο καθαρισμός διήρκεσε περίπου 4 ώρες.





Ευχαριστήρια επιστολή από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πειραιώς προς τον Σ.Ε.Δ.Α. για την συμμετοχή του στην μεταφορά της ιερής εικόνος της Παναχράντου την Κυριακή 20/10.

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Σύλλογος μας έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, για την συμμετοχή του στην μεταφορά της ιερής εικόνος της Παναχράντου , από την Μονή Παναχράντου προς το Γαύριο την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.Η Εικόνα όπως και η Τίμια Κάρα του Αγ. Παντελεήμονος , μετεφέρθησαν στην συνέχεια με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στον Πειραιά για λαϊκό προσκύνημα .Η επιστολή παρατίθεται αυτούσια :



Ο Σύλλογος μας, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Πειραιώς για την συγκεκριμένη κίνηση , που αποτελεί σημείο αναγνώρισης στην κοινωνική προσφορά του Σ.Ε.Δ.Α. 
 

Κυριακή 17/11/2019 : Κλαδονομή επικίνδυνου δεντρου στο χωριό Συννετί

Την Κυριακή 17/11/2019, ο Σύλλογος μας, ύστερα από αίτημα της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου ,  πραγματοποίησε κλαδονομή επικίνδυνου δέντρου στο χωριό Συννέτι κατόπιν αιτήματος του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού. Το δέντρο είχε παρουσιάσει  επικίνδυνη κλίση , απειλώντας την ασφάλεια των κατοίκων και των παρακείμενων κατοικιών. Στην δράση, συμμετείχαν δύο οχήματα (ΣΕΔΑ 5 και 9) και επτά εθελοντές. Η κλαδονομή διήρκεσε περίπου οκτώ ώρες , καθώς έπρεπε να αντιμετωπισθούν πολλές δυσκολίες (μεγάλο ύψος δέντρου , περιορισμένος χώρος δράσης και εναποθέτησης κομμένων τμημάτων και σύμπλεξη δέντρου με άλλο αναρριχώμενο πυκνό φυτό). Οι εθελοντές όμως , κατόρθωσαν με την χρήση ειδικευμένου αναρριχητικού εξοπλισμού για κλαδονομές , να αφαιρέσουν με ασφάλεια τα υψηλότερα επίμαχα κλαδιά του δέντρου, χωρίς να σημειωθούν ζημιές στις παρακείμενες οικίες και περιβόλια.



Κυριακή 10/11/2019 : Κλαδονομή επικίνδυνου τμήματος δέντρου στο Μπατσί και συμμετοχή του Σ.Ε.Δ.Α σε καθαρισμό του οδικού δικτύου Πίσω Μεριάς Κορθίου.

Την Κυριακή 10/11/2019 , ο Σύλλογος μας, ύστερα από αίτημα της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου συμμετείχε ταυτόχρονα σε δύο εθελοντικές δράσεις: η πρώτη, αφορούσε την κλαδονομή επικίνδυνου τμήματος δέντρου επί του επαρχιακού οδικού δικτύου στην θέση "Ξηροκαρύδα" στο Μπατσί, καθώς αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων. Στην κλαδονομή , συμμετείχαν τέσσερις εθελοντές  με δύο οχήματα (ΣΕΔΑ 4 και ΣΕΔΑ 9) , οι οποίοι χρησιμοποιώντας ειδικό αναρριχητικό εξοπλισμό, κατόρθωσαν με ασφάλεια να αφαιρέσουν τα υψηλά επίμαχα σημεία του δέντρου που είχαν παρουσιάσει επικίνδυνη κλίση.

Η δεύτερη , αφορούσε την εθελοντική συμμετοχή στον καθαρισμό του οδικού δικτύου της Πίσω μεριάς Κορθίου , που οργανώθηκε από τους κατοίκους της κοινότητας Κορθίου.Στην δράση συμμετείχαν τρεις εθελοντές και δύο οχήματα  (ΣΕΔΑ 5 και 7).  



Φωτογραφίες από την κλαδονομή του επικίνδυνου τμήματος δέντρου στην θέση "Ξηροκαρύδα" στο Μπατσί.

Απο την εθελοντική συμμετοχή στον καθαρισμό του οδικού δικτύου της Πίσω Μεριάς.

Καθαρισμός του οδικού δικτύου της Πίσω Μεριάς.

Κυριακή 20/10/2019 : Συνοδεία μεταφοράς εικόνος Ι.Μ. Παναχράντου προς Γαύριο

Την Κυριακή 20/10 ο Σύλλογος μας , συμμετείχε εθελοντικά στην συνοδεία της μεταφοράς της Ιεράς εικόνος της Παναχράντου από την Ι.Μ Παναχράντου προς το Γαύριο. Η πομπή ξεκίνησε από την Ιερά Μονή Παναχράντου με δύο οχήματα  (ΣΕΔΑ 4 και ΣΕΔΑ 3 ) με επτά εθελοντές , και κατευθύνθηκε προς το Γαύριο , όπου θα πραγματοποιείτο η επίσημη παραλαβή της από την ΤΠΚ "Ρίτσος" του Πολεμικού Ναυτικού, και στην συνέχεια η μεταφορά της προς τον Πειραιά για λαϊκό προσκύνημα .





 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates