Μέρα παιχνιδιού με το Νηπιαγωγείο Χώρας (28/5/2019)


Ύστερα από πρόσκληση, μέλη του Συλλόγου μας επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο της Χώρας για να μάθουν οι "μελλοντικοί εθελοντές" κάποια βασικά στοιχεία για το αντικείμενο δράσης του Συλλόγου μας μέσω παιχνιδιού. Ευχαριστούμε το Νηπιαγωγείο Χώρας για την πρόσκληση και ελπίζουμε να το ευχαριστήθηκαν οι μικροί μας φίλοι τόσο όσο κι εμείς!



  

Διήμερο βιωματικό σεμινάριο «Η φωτιά σε αφορά».


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου, το WWF Ελλάς, η Λέσχη Ανδρίων και ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, συνδιοργανώνουν στη Άνδρο διήμερο βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Η φωτιά σε αφορά».

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στους χώρους του ΚΠΕ Κορθίου και στο συνεδριακό κέντρο ΕΠΑΛ στην Χώρα της Άνδρου

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς δήλωση συμμετοχής.

Ποιους αφορά κάθε ενότητα:

Σάββατο 11/5/2019, ώρες 11.00-15.00, Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

Για εκπαιδευτικούς, εθελοντές συλλόγων, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και φορέων που ασχολούνται με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών

Σάββατο 11/5/2019, ώρες 19.30-21.30, Ανοιχτή ομιλία για τις δασικές πυρκαγιές: Ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο

Κυριακή 12/5/2019, ώρες 10.00-14.00, Εργαστήριο «Ασφάλεια και δυστυχήματα κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών»:

Για εκπαιδευτικούς, εθελοντές συλλόγων, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και φορέων που ασχολούνται με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών.

Δείτε την πρόσκληση και το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου από ΕΔΩ

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας


Αθήνα, 02 Μαΐου 2019
Αναδημοσίευση του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το σχέδιο νόμου για το νέο Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας.
---
Τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας, το οποίο περιλαμβάνει και την ίδρυση Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, όπως είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός.
Πρόκειται για ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας της χώρας στα πρότυπα των πλέον προηγμένων κρατών. Προβλέπεται ενιαία αντιμετώπιση, ανεξάρτητα από το είδος, την έκταση, την πολυπλοκότητα, την αιτία και την περιοχή εκδήλωσης των σχετικών συμβάντων, με εφαρμογή σε όλα τα επίπεδα διοίκησης: κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Αφορά όλες τις φάσεις κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού, από την πρόληψη ως την αποκατάσταση, για όλες τις κατηγορίες κινδύνων και ανεξάρτητα από το μέγεθος και την ένταση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Με λειτουργική, επιχειρησιακή και επιστημονική αναβάθμιση, εξασφαλίζεται η ικανότητα αποτελεσματικής ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι οποίες προκαλούνται από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές, καθώς και στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, η οποία χαρακτηρίζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα, κλιμακούμενης έντασης και μεγαλύτερης συχνότητας.

1η Μαΐου – Ημέρα έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

1η Μαΐου – Ημέρα έναρξης της αντιπυρικής περιόδου στην χώρα μας.



Η ελληνική φύση, ένα μωσαϊκό τοπίων με μοναδική βιοποικιλότητα και ευαίσθητα οικοσυστήματα αποτελεί πόλο έλξης για τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ο φυσικός πλούτος της χώρας μας, κάθε χρόνο απειλείται από δασικές πυρκαγιές οι οποίες ευνοούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν τους θερινούς μήνες.

Στατιστικά, η πλειονότητα των δασικών πυρκαγιών που εκδηλώνονται κάθε χρόνο οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, πάντα δίπλα στον πολίτη, συμβουλεύει και υπενθυμίζει τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται, ώστε να αποφεύγεται η έναρξη μιας πυρκαγιάς.

Ένα πυροσβεστικό όχημα στο Σύλλογο Εθελοντων Δασοπυροσβεστών από το Μουστάκειο Κληροδότημα.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη του Πάσχα, 30 Απριλίου 2019, στο νέο κτίριο του Μουστάκειου Κληροδοτήματος η τελετή παράδοσης ενός πυροσβεστικού οχήματος, δωρεά του Κληροδοτήματος στον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου.



Παρόντες στην εκδήλωση η Διαχειριστική Επιτροπή του Μουστακείου Κληροδοτήματος, που αποτελείται από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πίσω Μεριάς Κορθίου και ενεργό μέλος του ΣΕΔΑ κ. Γεώργιο Τρανάκο, τον Έπαρχο Άνδρου, κ. Δημήτρη Λοτσάρη και τον δικηγόρο και ενεργό μέλος του ΣΕΔΑ κ. Γιάννη Ξανθό.
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates