Καθάρισε η παραλία στο Παραπόρτι



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου ο καθαρισμός της παραλίας Παραπόρτι στη Χώρα, μετά το κάλεσμα που απεύθυναν η Λέσχη Ανδρίων, το Λιμεναρχείο Άνδρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και η ομάδα του έργου LIFE Andros Park.

Με κέφι και ενθουσιασμό, παρά το κρύο και τον άνεμο, 50 εθελοντές καθάρισαν ολόκληρη την παραλία στο Παραπόρτι. Συνολικά συλλέχθηκαν περισσότερα από 400 κιλά απορριμμάτων. Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον υγρότοπο στο Παραπόρτι, για τα πλαστικά στις θάλασσες και τον εθελοντισμό, ενώ τα παιδιά δοκίμασαν τη ρίψη νερού με μάνικες από το πυροσβεστικό όχημα του ΣΕΔΑ.

Συμμετοχή του ΣΕΔΑ στο εργαστήριο "Μαθαίνουμε για τις δασικές πυρκαγιές"

   Στις 15 - 17 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε τριήμερο εργαστήριο δασικών πυρκαγιών με τίτλο «Μαθαίνουμε για τις δασικές πυρκαγιές» που διοργανώθηκε από το WWF την εθελοντική ομάδα του Βύρωνα υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.
   Το τριήμερο εργαστήριο αφορούσε την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων της Αττικής. Στο εργαστήριο είχαν προσκληθεί και πέντε εθελοντικές ομάδες από άλλες περιοχές όπως ο Σύλλογος μας (ΣΕΔΑ), η ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ από την Χίο, η ΕΟΠΠ Πυλάρου από την Κεφαλονιά, η Συνεργασία Αχαΐας με δυο ομάδες: ΕΟΠΥΔ και ΣΕΔΙΠ και η ομάδα ΕΔΑΣΑ.
    Βασικός ομιλητής ήταν ο Δρ Μιλτιάδης Αθανασίου που με επιστημονικό τρόπο ανέλυσε την συμπεριφορά των δασικών πυρκαγιών, την δυνατότητα αναγνώρισης των κινδύνων και αναφέρθηκε  στην ασφάλεια των δασοπυροσβεστών, την πρόβλεψη της συμπεριφοράς των δασικών πυρκαγιών, τα αντιπυρικά σχέδια. Αναφέρθηκε επίσης στα δυστυχήματα κατά την δασοπυρόσβεση και στην συμπεριφορά των πυρκαγιών του 2007 και του 2018.
    Ο Δρ Μιλτιάδης Αθανασίου διαθέτει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση εθελοντών και μόνιμων πυροσβεστών σε αντικείμενα που σχετίζονται με τη δασοπυρόσβεση, ενώ διαθέτει πρακτική επαγγελματική και εθελοντική εμπειρία στο αντικείμενο. Ο Σύλλογος μας συμμετείχε με παρουσίαση στο πλαίσιο της υλοποίησης προγράμματος σε συνεργασία με το WWF για τις πυρκαγιές, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν εκτός Αττικής.
    Επρόκειτο για ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο από το οποίο αποκομίσαμε πολλές γνώσεις, γνωρίσαμε άλλες ομάδες που δεν είχε τύχει να γνωριστούμε στο παρελθόν,  αλλά μάθαμε και ενδιαφέρουσες πρακτικές που έχουν αναπτύξει άλλες ομάδες για τις δασικές πυρκαγιές.
    Ευχαριστούμε τους συναδέλφους της εθελοντικής ομάδας του Βύρωνα για την θερμή φιλοξενία, τον κ Σταύρο Σαλαγιάννη (επικεφαλή της ομάδας του Βύρωνα), τον Ηλία Τζιρίτη από το WWF, την Ασπασία Καραμάνου από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αττικής και φυσικά ευχαριστούμε τον Δρ. Μιλτιάδη Αθανασίου για την τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση πάνω σε θέματα δασικών πυρκαγιών.




Πυρκαγιά στις Στενιές 16/3.

Στις 16 Μαρτίου και ώρα 14:15 ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Στενιών του δήμου Άνδρου για ύπαρξη πυρκαγιάς πλησίον του οικισμού Στενιών.

Κινητοποιήθηκε το όχημα ΣΕΔΑ 8 και Τέσσερις (4) εθελοντές, κατέφθασαν στο σημείο του συμβάντος στις 14:45 περίπου, όπου είδη επιχειρούσε ένα (1) όχημα και δυο (3) πυροσβέστες του Πυροσβεστικού κλιμακίου.

Αμέσως πραγματοποιήθηκε από κοινού μια εγκατάσταση μήκους 120 μέτρων περίπου για την ρίψη ύδατος.

Παρ όλη την επικράτηση ασθενών ανέμων η φωτιά εξαπλώνονταν κυκλικά σχετικά γρήγορα λόγο μεγάλου θερμικού φορτίου και ποσότητας υψηλής βλάστησης ( φρύγανα, ασπάλαθοι κτλ)

Ακολούθως κατέφθασαν ενισχύσεις από το κλιμάκιο και τον ΣΕΔΑ αναλυτικότερα, από το Κλιμάκιο κατέφθασαν αλλά δυο (2) οχήματα με πέντε (5) πυροσβέστες και από τον ΣΕΔΑ άλλο ένα (1) όχημα ΣΕΔΑ 5 με τέσσερις (4) εθελοντές.

Η πυροσβεστική με χειροκίνητα μέσα και πεζοπόρο τμήμα επιχείρησε στο Βορειοδυτικό τμήμα του μετώπου και ο ΣΕΔΑ στο Νοτιοανατολικό αντίστοιχος.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17:30 περίπου και στις 18:40 έσβησε, όχημα του Πυροσβεστικού κλιμακίου παρέμεινε στην περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση.

Καθαρισμός πλατείας Όρμου Κορθίου Άνδρου, δημοτικής ενότητας Κορθίου του Δήμου Άνδρου.

Την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Καρναβαλιού Κορθίου Άνδρου, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην πλατεία του Όρμου όπου κατά την διάρκεια του Τριημέρου της αποκριάς είχαν πραγματοποιηθεί οι περισσότερες εορτάστηκες εκδηλώσεις.

Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε με ρίψη ύδατος υπό πίεση, ενώ τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από συνεργείο του δήμου. 

Κατά την διάρκεια του καθαρισμού συγκεντρώθηκαν αρκετά παιδιά, στα οποία στο τέλος πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο όχημα και ενημερώθηκαν για την σημασία του εθελοντισμού στην κοινωνία μας.

Διατέθηκε το όχημα ΣΕΔΑ5 και δυο (2) εθελοντές.

2η Παρουσιάση στο ΕΠΑΛ Άνδρου για τον Εθελοντισμό

    Την Παρασκευή (12 Μαρτίου 2019) πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επίσκεψη εκπροσώπων του Συλλόγου μας σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου (ΚΠΕ Κορθίου) στο ΕΠΑΛ Άνδρου στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα που έχουν οι μαθητές της Α' ΕΠΑΛ με αντικείμενο τον εθελοντισμό. Η διάρκεια της ενημέρωσης μέσω παρουσιάσεων και εργαστηρίου, διήρκεσε 3 διδακτικές ώρες. Την όλη παρουσίαση παρακολούθησε και η Β' ναυτικού τομέα. Στο τέλος, στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου έγινε παρουσίαση του πυροσβεστικού οχήματος ΣΕΔΑ3, και του εξοπλισμού του, ενώ αναφέρθηκαν και οι δυνατότητες του.
Στη συνέχεια ακολούθησε πραγματοποίηση "πρωταθλήματος" εκτύλιξης  πυροσβεστικών σωλήνων. Το 1ο έπαθλο ήταν: μπλουζάκι και καπέλο του ΣΕΔΑ, 2ο έπαθλο: μπλουζάκι του ΣΕΔΑ και 3ο έπαθλο: καπέλο του ΣΕΔΑ.
   Ήταν μια ευχάριστη ενημέρωση τόσο για τα μέλη του ΣΕΔΑ όσο και για τους μαθητές που την παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

   Στην όλη διαδικασία συμμετείχε και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου κ. Δημήτρης Λάσκαρης.
   Από πλευράς ΣΕΔΑ διατέθηκαν τέσσερις εθελοντές και τα οχήματα ΣΕΔΑ3 - ΣΕΔΑ9.



Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ
ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (12-03-2019), ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ
ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ
ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΠΡΟΣ ΝΟΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ
ΟΡΕΙΝΑ:

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ:

Α. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (12-03-2019)
ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΥΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΤΗΝ
ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ
ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

Β. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (13-03-2019)
ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ,
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

2. ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.
Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (12-03-2019) ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΑ 9
ΜΠΟΦΟΡ, ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗΣ (13-03-2019).

3. ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 10-12 ΒΑΘΜΩΝ ΚΕΛΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΑ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ
ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (13-03-2019), ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ
ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.

4. ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ,
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (12-03-2019) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ
ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,
ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΚΩΝ. ΖΕΪΝΗ

ΤΜΧΗΣ ΕΜΚ/2

ΘΕΟΔ. Ν. ΚΟΛΥΔΑΣ

ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

Πυρκαγιά στο Ζένιο (7/3/2019)

  Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Ζένιο το απόγευμα της Πέμπτης (7/3/2019). Το μέτωπο βρίσκονταν στην κορυφογραμμή του Ζένιου, αρκετά ψηλότερα από το χωριό Πιτροφός. Ενημερωθήκαμε για την πυρκαγιά από το Πυρ. Κλιμάκιο Άνδρου στις 19. 40 περίπου και αμέσως κινητοποιήθηκε η ομάδα του ΣΕΔΑ που εδρεύει στη Χώρα με 5 εθελοντές και δυο οχήματα (ΣΕΔΑ7 - ΣΕΔΑ8), όπου ξεκίνησε μετά από λίγο. Πλησιέστερο σημείο προσέγγισης με τα οχήματα ήταν το τέρμα του δρόμου που βρίσκεται απέναντι από το χωριό Βουρκωτή και δυτικά σε σχέση με το χωριό Κατακαλαίοι. Οι δυό ομάδες (Π.Κ. Άνδρου και ΣΕΔΑ) έφθασαν ταυτόχρονα στο σημείο όπου σχηματίσθηκε το πεζοπόρο που θα πήγαινε στο σημείο που βρίσκονταν η φωτιά. Η απόσταση μεγάλη καθώς η πεζοπορία μέχρι εκεί διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα.
  Το μέτωπό είχε εξελιχθεί σε δυο "γλώσσες" που κινούνταν παράλληλα με κατεύθυνση προς Κατακαλαίους υποβοηθούμενη από το ελαφρύ νότιο αεράκι (4-5 μποφόρ). Βέβαια ποτέ δεν θα έφθανε εκεί καθώς ενδιάμεσα υπήρχαν αρκετές καμένες περιοχές από  παλαιότερα περιστατικά, όμως δεξιά και αριστερά υπήρχε αρκετή και πυκνή φρυγανική βλάστηση που καθιστούσε το έργο της κατάσβεσης με σκαπανικά μέσα όχι και τόσο εύκολο, αν και γύρω υπήρχαν αρκετά σημείο με συσσωρευμένο χιόνι από τις τελευταίες χιονοπτώσεις. Ύστερα από δίωρη περίπου προσπάθεια η φωτιά ελέγχθηκε, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η σχεδόν δίωρη πεζοπορία της επιστροφής προς τα οχήματα. Η έκταση που κάηκε ήταν περίπου 100 στρέμματα.





Φωτο: Μπανίκας Ν. - Κιαγιάς Ν.

        

Κοπή επικίνδυνων δέντρων (3-3-2019)

Ύστερα από αίτημα του Δήμου αλλά και του ιδιοκτήτη, ο ΣΕΔΑ προέβη στην κοπή δυο κυπαρισσιών στην  περιοχή των Μαινήτων. Τα ατυχή δέντρα είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση, ύστερα από τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα  με άμεσο κίνδυνο για τους περαστικούς αλλά και για την παραδοσιακή κρήνη που βρίσκονταν στην πορεία πτώσης των δέντρων. Η οποία μάλιστα πρόσφατα είχε επισκευασθεί. Το εγχείρημα ήταν δύσκολο καθώς από την ανατολική πλευρά, οπού είχαν πάρει κλίση τα δέντρα βρίσκονταν η κρήνη, από την νότια βρίσκονταν και μάλιστα πολύ κοντά καλώδια της ΔΕΗ, ενώ ακριβώς από κάτω υπήρχε ένα μικρό γεφυράκι. Νότια, λόγω της αντίθετης κλίσης δεν υπήρχε περίπτωση να καταφέρουμε να ρίξουμε τα δέντρα, αλλά υπήρχαν κα άλλα οπωροφόρα δέντρα τα οποία θα αντιμετώπιζαν τις καταστροφικές συνέπειες της πτώσης. Έτσι η μόνη διέξοδος ήταν να πέσουν στην βόρεια – βορειοανατολική πλευρά  και δίπλα στην κρήνη. Με τους κατάλληλους χειρισμούς αλλά και με την βοήθεια του οχήματος (ΣΕΔΑ3) τα δέντρα έπεσαν ακριβώς στο σημείο που θέλαμε ώστε να μη προκληθούν άλλες ζημιές. Η προσπάθεια κράτησε πέντε ώρες για την οποία απασχολήθηκαν εννέα εθελοντές με ένα όχημα - ΣΕΔΑ3.  



Φωτο: Μπανίκας Ν.

Παρουσίαση του ΣΕΔΑ στο ΕΠΑΛ Άνδρου.

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Άνδρου στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη, ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου πραγματοποίησε δίωρη παρουσίαση προγράμματος με θέμα τον εθελοντισμό, αναλυτικότερα αναπτύχθηκαν οι ακόλουθες ενότητες με την χρήση διαφανειών.

1) Εθελοντισμός
2) Α)Δασικές πυρκαγιές και επιπτώσεις
Β)Αίτιες πυρκαγιών
Γ)Τρίγωνο φωτιάς
3) Μεσογειακά οικοσυστήματα και μηχανισμοί αναβλάστησης
4) Ενημέρωση – βίντεο για την δράση του ΣΕΔΑ.

Στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου έγινε παρουσίαση του πυροσβεστικού οχήματος ΣΕΔΑ3,
και του εξοπλισμού του, ενώ αναφέρθηκαν και οι δυνατότητες του.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν συνολικά 25 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί.

Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν μεγάλο και κανονίστηκε επόμενη δίωρη παρουσίαση την ερχόμενη εβδομάδα.

Από πλευράς ΣΕΔΑ διατέθηκαν τέσσερις εθελοντές και τα οχήματα ΣΕΔΑ3 - ΣΕΔΑ5.
\

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates