Ψήφισμα για τον θάνατο του Ιωάννη Γλυνού.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου μετά το άγγελμα του θανάτου του υποστηρικτή του συλλόγου μας, Ιωάννη Γλυνού προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν, για το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και για την αδιάλειπτη θερμή συμπαράσταση του προς τον σύλλογο μας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη σύσταση και την λειτουργία του σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ακολούθως:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ομόφωνα

1. Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.

2. Να παραστεί ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στην τελετή της κηδείας του.

3. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του συλλόγου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νησιού μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πυρκαγιά στους"Κατακαλαίους" 24 & 25/10.

Την Τετάρτη και ώρα 18:30 περίπου ενημερωθήκαμε από μέλος μας για πυρκαγιά στην περιοχή «Κατακαλαίων» τοπωνύμιο ραντάρ.

Αμέσως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο και ώρα 19:00 περίπου ξεκίνησε το όχημα ΣΕΔΑ 8 με τρείς (3) εθελοντές, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα το όχημα ΣΕΔΑ 1 με τρείς (3) ακόμα εθελοντές.

Το όχημα ΣΕΔΑ 1 έφτασε στο σημείο στις 19:40 περίπου, η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση, οι άνεμοι ήταν ασθενείς και το μέτωπο είχε επεκταθεί κυκλικά.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση στο Δυτικό τμήμα του μετώπου μήκους 75 μέτρων περίπου για την ρίψη ύδατος, ενώ το Ανατολικό τμήμα ανέλαβε το όχημα της πυροσβεστικής με τρεις πυροσβέστες.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρες έλεγχο στις 20:30 περίπου, πραγματοποιήθηκε ρίψη ύδατος σε όλη την καμένη περιοχή περιορίζοντας τις πιθανότητες αναζωπύρωσης.

Από πλευράς ΣΕΔΑ συμμετείχαν συνολικά 2 Οχήματα ΣΕΔΑ 1 & ΣΕΔΑ 8 και έξι (6) εθελοντές που αποχώρησαν από την περιοχή στις 22:30 περίπου.

Η καμένη έκταση υπολογίζεται σε λιγότερη από 4 Στρέμματα.

Ακολούθως την Πέμπτη 25/10 και ώρα 05:10 ενημερωθήκαμε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου για φωτιά στην ίδια περιοχή, αμέσως έσπευσαν τα οχήματα ΣΕΔΑ1 & ΣΕΔΑ8 με έξι (6) εθελοντές.

Τα οχήματα έφτασαν στην περιοχή στις 06:00 όπου πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση 150 μέτρων.

Το συμβάν έληξε στις 08:30 περίπου.

Κλαδονομή στην Ιερά Μονή Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος.



Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου κατόπιν αιτήματος της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε κλαδονομή στο πλάτανο που βρίσκεται στην είσοδο της εν λόγο Μονής αναλυτικότερα, Με την χρήση κλίμακας (σκάλας) και σχοινιών τεμαχίστηκε και αφαιρέθηκε ξερό κομμάτι πλάτανου το οποίο είχε σπάσει, ακουμπούσε στο τοίχο και ήταν επικίνδυνο να πέσει. Συμμετείχαν το όχημα ΣΕΔΑ 3 και πέντε εθελοντές.

Εκπαίδευση Α' Βοηθειών από το ΕΚΑΒ Άνδρου


Στις 4/10/2018 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση Α' Βοηθειών (BLS-AED) από το ΕΚΑΒ Άνδρου στην έδρα του Συλλόγου μας. Την εκπαίδευση παρακολούθησαν αρκετά μέλη της μάχιμης ομάδας του ΣΕΔΑ, που εμπεριστατωμένα υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ κ.Αυγέρη Κων/νο και κ.Περτέση Αντώνη. Επρόκειτο για ένα πολύ ενδιαφέρον και με σωστή ροή πρόγραμμα εκπαίδευσης που καταδεικνύει τον επαγγελματισμό αλλά και την αγάπη αυτών των εκπαιδευτών γι' αυτό που κάνουν. Να αναφερθεί επίσης ότι πολλοί από την μάχιμη ομάδα έχουν εκπαιδευτεί στις Α' Βοήθειες αρκετές φορές 
και εκφράσθηκε από όλους η επιθυμία για επανάληψη σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.








 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates