Συμμετοχή του ΣΕΔΑ στην καταστροφική πυρκαγιά στην Αν. Αττική. (25-26/7/2018)


 Κλιμάκιο του ΣΕΔΑ με 6 εθελοντές και 1 όχημα (ΣΕΔΑ 3) έφτασε την Τρίτη 25 Ιουλίου στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, μετά από πρωτοβουλία του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου ‘Ανδρου κ. Δημήτριου Λάσκαρη, και κατόπιν συνεννόησης με τους Υπευθύνους του Συλλόγου μας προκειμένου να συμβάλλει στις επιχειρήσεις πυρανίχνευσης, πυρόσβεσης και πυροφυλακής. 
Το χρονικό της δράσης μας: Φθάνοντας στην Ραφήνα και με την  καθοδήγηση συναδέλφων εθελοντών αρχικά, της ομάδας του Βύρωνα μεταβήκαμε στη Νέα Μάκρη όπου ήταν το κέντρο επιχειρήσεων. Αφού ενημερωθήκαμε κληθήκαμε από κατοίκους να σβήσουμε κάτι μικροεστίες στην περιοχή γύρω από σπίτια στη περιοχή της Ν. Μάκρης. Στη συνέχεια και κατόπιν κλήσης της ομάδας μας μέσω ασυρμάτου μεταβήκαμε στον οικισμό του Νταού Πεντέλης, σε περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή (Ι.Μ.) Παντοκράτορος. Εκεί  βρεθήκαμε με παλαιότερο Διοικητή του Π.Κ. Άνδρου (Β.Β.) όπου υπό την καθοδήγησή του σχηματίσαμε δυο πεζοπόρα που επιχειρούσαν σε μικροεστίες έως αργά το βράδυ. Με το πρώτο φως της ημέρας (26ης Ιουλίου) κινηθήκαμε  νοτιότερα για να συνεχίσουμε την κατάσβεση εστιών είτε με πεζοπόρα είτε με την χρήση του οχήματος. Λίγο πρίν το μεσημέρι και με την αλλαγή της βάρδιας βρεθήκαμε και με τον δεύτερο επίσης παλαιότερο Διοικητή του Π.Κ. Άνδρου (Ζ.Γ.).  Αυτό διήρκεσε μέχρι και τις  16.00 όπου αποχωρήσαμε καθώς πλέον ελάχιστες μικροεστίες υπήρχαν και οι κατασβεστικές δυνάμεις ήταν αρκετές.
Φωτο: Μπατής Β. - Λάσκαρης Δ.
Δυστυχώς η καταστροφή τεράστια και με πολλά ανθρώπινα θύματα. Το ευχάριστο για την ομάδα μας ήταν η παροχή βοηθείας έστω και κατ’ αυτό τον τρόπο, η συνεργασία με παλιούς αξιόλογους συναδέλφους αξιωματικούς του Π.Σ. και η εμπειρία συνεισφοράς σε τέτοιου μεγέθους και περιβάλλοντος συμβάντα. Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία FAST FERRIES για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Συλλόγου μας για την δωρεάν μετακίνηση τόσο των 6 εθελοντών αλλά και του οχήματος. Η αναφορά είναι μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης σε αυτήν, καθώς πάντα ανταποκρίνεται θετικά στα αιτήματα του ΣΕΔΑ αποδεικνύοντας επί του πρακτέου ότι στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου μας. Επίσης ευχαριστούμε τους συνάδελφους εθελοντές της Ραφήνας και του Βύρωνα για την υποστήριξή τους καθώς και τους δύο αξιωματικούς του Π.Σ. και παλαιότερους Διοικητές του Π.Κ. Άνδρου, οι οποίοι έδειξαν αμέριστη εμπιστοσύνη στην ομάδα μας όπως και γνώση διαχείρισης. Φυσικά θα ήταν άδικο να μην ευχαριστήσουμε και τους εθελοντές του Συλλόγου μας  που συμμετείχαν σ’ αυτή την αποστολή του ΣΕΔΑ.  

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates