Καθαρισμός σε στεριά και θάλασσα

Την έμπρακτη συνδρομή τους σε χερσαίες και θαλάσσιες δράσεις καθαρισμού της Άνδρου προσέφεραν στις 10 Ιουνίου εθελοντές του ΣΕΔΑ. Ενώ η Κυριακή σηματοδοτεί ημέρα ανάπαυσης από την εργασιακή εβδομάδα, κλιμάκια του Συλλόγου μας, αφοσιωμένα στον σκοπό της πολιτικής και περιβαλλοντικής προστασίας όπως και της κοινωνικής προσφοράς, πραγματοποίησαν καθαρισμό τμήματος του επαρχιακού δρόμου Λειβαδίων – Βραχνού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδίων. Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 10.00 το πρωΐ, όπου και οι δυο ομάδες με τα χορτοκοπτικά τους ξεκίνησαν τον καθαρισμό. Η προσπάθεια διήρκεσε μέχρι τις 14.00 και εκτός από την κοπή των χόρτων – θάμνων που είχαν «βγει» στο οδόστρωμα, συμπεριλάμβανε καθαρισμό από τα «φυτεμένα» σκουπίδια των ασυνείδητων οδηγών που τα πέταξαν από το παράθυρο του οχήματος με σκοπό τον "πολλαπλασιασμό τους", γιατί ίσως κάτι τέτοιο να έχουν στο μυαλό τους τελικά. Βέβαια εκ των πραγμάτων πολλαπλασιάζονται καθώς βλέποντας, τα πρώτα σκουπίδια στα χαντάκια ακολουθούν και άλλοι το παράδειγμα. Κρίμα! Πολύ κρίμα!
Ωστόσο καθαρίστηκε τμήμα του δρόμου περίπου 1000 μέτρων και η συγκομιδή των σκουπιδιών ήταν τέσσερις πολύ μεγάλες σακούλες!!! Ο επίλογος συμπεριλάμβανε κέρασμα από τον Σύλλογο Λειβαδίων. Τέτοιες δράσεις εκτός από τα πολιτιστικά - περιβαλλοντικά οφέλη έχουν επιπλέον σαν αποτέλεσμα την σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων και την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, απαραίτητα πλέον εργαλεία για την στήριξη της κοινωνίας μας.
Την ίδια ημέρα ο Σύλλογος μας είχε και παράλληλη δράση με τον Δήμο Άνδρου και το Λιμεναρχείο Άνδρου στον καθαρισμό του Λιμανιού της Χώρας. Σ’ αυτή τη δράση συμμετείχαν δυο εθελοντές με ένα όχημα (ΣΕΔΑ5) ενώ για τον καθαρισμό του δρόμου ασχολήθηκαν τέσσερις εθελοντές με ένα όχημα (ΣΕΔΑ8).






Φωτο: Μπανίκας Ν. - Βολίκας Α.
Σχετική ανάρτηση από τον Σύλλογο Λειβαδίων.

"Σαν έτοιμοι από καιρό"

Ενημέρωση και Πρόληψη,άλλος ένας στόχος του Σ.Ε.Δ.Α υλοποιείται.

Για την σημασία της πυρόσβεσης και την ανάγκη προστασίας του οικοσυστήματος της Άνδρου από κινδύνους,όπως η πυρκαϊά,είχαν την ευκαιρία να μάθουν μικροί μαθητές στην επίσκεψη του Σ.Ε.Δ.Α. στο Νηπιαγωγείο Κορθίου την Δευτέρα 04.06.2018 . Οι μαθητές αλλά και οι νηπιαγωγοί άκουσαν τους δύο εθελοντές-μέλη του συλλόγου,να εξηγούν και να αναλύουν τις βασικές αιτίες πυρκαγιών και να συμβουλεύουν για μέτρα προστασίας ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς Μήνες. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από πολύ κοντά επίδειξη πυρόσβεσης με εγκατάσταση από πυροσβεστικό όχημα (Σ.Ε.Δ.Α. 3).


Ο Σ.Ε.ΔΑ. στο πλαίσιο της προστασίας της ανθρώπινης ζωής ,της περιουσίας των πολιτών, καθώς επίσης και του περιβάλλοντος , δραστηριοποιείται όποτε του δίνεται η ευκαιρία: αφουγκραζόμενος την σημαίνουσα αξία των μέτρων πολιτικής προστασίας , δρα εθελοντικά για την ενημέρωση των κατοίκων της Άνδρου και την εξοικείωση τους με μέτρα πρόληψης ιδιαίτερα εν όψει καλοκαιριού.Το μήνυμα του απευθύνεται σε όλους : Για το περιβάλλον κάθε άτομο είναι οιωνεί προστάτης του ανεξαρτήτως ηλικίας.


Απεγκλωβισμός τουριστικού λεωφορείου στα Λειβάδια (03-06-2018)

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια απεγκλωβισμού τουριστικού λεωφορείου στο χωριό Λιβάδια. Το γεγονός συνέβη όταν ο οδηγός επιχείρησε να στρίψει σε κλειστή στροφή, κάτω από τον Ι.Ν του Αγίου Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα το πίσω μέρος του λεωφορείου να κολλήσει στην άσφαλτο. Με τη χρήση του οχήματος Σ.Ε.Δ.Α 1 τέσσερις από τους εθελοντές συνέδραμαν ενεργά στο εγχείρημα του απεγκλωβισμού. Εκτός από την προσφορά τους αυτή καθαυτή, η σημαντικότητα της δράσης των εθελοντών αποτιμάται και χρονικά, καθώς στο μεταξύ είχαν ήδη κληθεί και διενεργούσαν έλεγχο και την συντήρηση των οχημάτων του Σ.Ε.Δ.Α. 



Πλήρωση δεξαμενής Φάρου Φάσσας (31-05-2018)

Κατόπιν αιτήματος της Υπηρεσίας Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού ,ο Σ.Ε.Δ.Α πραγματοποίησε την Πέμπτη 31-05-2018,πλήρωση της δεξαμενής ύδατος του Φάρου Φάσσας.Με την χρήση των οχημάτων Σ.Ε.Δ.Α 4 και Σ.Ε.Δ.Α 2 , τέσσερις εθελοντές κατάφεραν να προσεγγίσουν την δύσβατη τοποθεσία του Φάρου και να ολοκληρώσουν επιτυχώς το έργο τους. Προηγήθηκε προσπάθεια πλήρωσης της δεξαμενής την Τετάρτη 30-5-2018 με το όχημα Σ.ΕΔ.Α 6 και δύο εθελοντές, στάθηκε όμως αδύνατο να προσεγγίσουν το σημείο, λόγω της κακής κατάστασης του δρόμου λίγο πριν τον φάρο.

O Σ.Ε.Δ.Α κοντά στους πολίτες

Με άμεση συνεισφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος αποχέτευσης στην πλατεία Καϊρη,στον πεζόδρομο της Χώρας Άνδρου, συνέβαλε κλιμάκιο του Σ.Ε.Δ.Α τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας 28 Μαϊου μετά από κλήση του Δήμου Άνδρου. Με το όχημα Σ.Ε.Δ.Α 5, δύο εθελοντές καθάρισαν τον χώρο της πλατείας με την χρήση του οχήματος. Ο πεζόδρομος είναι και πάλι καθαρός στην διάθεση κατοίκων και επισκεπτών.

Εναρμονιζόμενος με τον σκοπό του, ο Σ.Ε.Δ.Α δρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της δημόσιας υγείας και της φύσης .

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates