11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ 112

Η Ευρωπαϊκή ημέρα 112 καθιερώθηκε με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου. Είναι μια μέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.
Το 112 για επείγουσες ανάγκες λειτουργεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1991 και παρόλο που πρόκειται για μια πρωτοβουλία που επικροτείται, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών φαίνεται να αγνοεί την ύπαρξή του. Τα αποτελέσματα είναι δραματικά σε ότι αφορά τους Έλληνες πολίτες.
Χώρες σε όλη την Ευρώπη οργανώνουν δραστηριότητες επικοινωνίας και άλλες εκδηλώσεις για να βοηθήσουν στη διάδοση του μηνύματος.
Για το 2017 προτείνεται στις χώρες να επισημάνουν τη χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (social media) κατά τη διάρκεια των έκτακτων καταστάσεων ανάγκης. Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο τις επικοινωνίες και την ανταλλαγή πληροφοριών κατά τη διάρκεια έκτακτων περιστατικών αλλά οι πολίτες γνωρίζουν τον καλύτερο τρόπο χρήσης τους;
Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει έκθεση για την κατάσταση του 112 στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τις εκθέσεις αυτές προκύπτουν μεγάλες διαφορές ανάλογα με τη χώρα όσον αφορά την υπηρεσία που παρέχει το 112 στους πολίτες.
Δείτε την έκθεση της επιτροπής για το έτος 2017 εδώ: http://www.eena.org/download.asp?item_id=256

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates