Φωτία στη περιοχή "Κάμπος" Γαυρίου (17/2/2017)

Στης 17 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00 ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο σύλλογος μας, από μέλος μας για Φωτιά στην περιοχή "Κάμπος" Γαυρίου.
Αμμέσος ξεκίνησε το όχημα ΣΕΔΑ 2 με δυο εθελοντές το οποίο σταθμεύει στην περιοχή Γαυρίου, ταυτόχρονα στο περιστατικό έφτασε και ένα όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, το περιστατικό αφορούσε φωτιά σε καλαμιές οι οποίες βρίσκονταν κοντά σε σπίτια.
Η φωτιά έσβησε στις 14:50 περίπου.


Βίντεο: Παναγιώτης Πετράκης

Συνέντευξη Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με αφορμή την δημοσίευση έρευνας.

Συνέντευξη Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στην εκπομπή "Με τα χίλια" στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και το δημοσιογράφο Σωτήρη Κυριακίδη με αφορμή την δημοσίευση έρευνας του πανεπιστημίου της Τασμανίας αναφορικά με την μελλοντική αύξηση των ακραίων δασικών πυρκαγιών.

Οικολογικός απολογισμός πυρκαγιών του 2016 στην Άνδρο. Γενικά στοιχεία, επιπτώσεις, προτάσεις.



Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2017, Αρ. Πρωτ.: 13


Θέμα: Οικολογικός απολογισμός πυρκαγιών του 2016 στην Άνδρο. Γενικά στοιχεία, επιπτώσεις, προτάσεις.


Με το παρόν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας αποστέλλουμε, όπως και σε όλους τους αρμόδιους φορείς για την προστασία και διαχείριση των δασών, τον οικολογικό απολογισμό των πυρκαγιών του 2016 στην Άνδρο που συνέταξε το WWF Ελλάς. Αποτελεί συνέχεια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας της Άνδρου στο ζήτημα των δασικών πυρκαγιών και της αντίστοιχης αναλυτικής αναφοράς που είχε συνταχθεί το 2013 από το WWF Ελλάς. Και οι δύο απολογισμοί είναι διαθέσιμοι στο http://www.wwf.gr/areas/forests/after-fires .

Αφορμή της ενασχόλησής μας αποτέλεσε η συχνότητα των δασικών πυρκαγιών στην Άνδρο και η σταδιακή υποβάθμιση της βιοποικιλότητας των δασικών εκτάσεων του νησιού.

Η παρούσα έκθεση αλλά και η συνολικότερη εργασία του WWF Ελλάς στο νησί αποσκοπεί αρχικά στη διευκόλυνση του έργου σας, αλλά και στην καλύτερη ενημέρωση του κοινού για τα χαρακτηριστικά των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, τις επιπτώσεις τους καθώς και τη διατύπωση και προώθηση συγκεκριμένων διαχειριστικών μέτρων. Η αναφορά έχει αξιοποιήσει στοιχεία από πολλαπλές πηγές καθώς και από επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο του 2016 από εξειδικευμένα στελέχη του WWF Ελλάς. Περιλαμβάνει χάρτες των πληγέντων περιοχών και την απαραίτητη φωτογραφική τεκμηρίωση.

Καθαρισμός Πεύκων στο δημοτικό σχολείο Μεσαριάς.


Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε πλύσιμο με νερό υπό πίεση στα πεύκα που υπάρχουν στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Μεσαριάς κατόπιν πρόσκλησης από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Η παραπάνω ενέργεια πραγματοποιήθηκε ώστε να απομακρυνθούν οι κάμπιες οι όποιες δημιουργούν αλλεργίες στα παιδιά.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η εν λόγο τεχνική πιστεύοντας να δοθεί μία λύση στο χρόνιο πρόβλημα των αλλεργιών που παρουσιάζονται στα παιδιά.


 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates