ΟΜΑΔΑ Σ.Ε.Δ.Α. 2015

Φωτογραφίες της μάχιμης ομάδας του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, καθώς και των οχημάτων που σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου διαθέτει ο ΣΕΔΑ. Από τις φωτογραφίες λείπουν  15 ακόμη μέλη που λόγω ανειλημμένων κυρίως επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να έρθουν.
Όλα τα μέλη της μάχιμης ομάδας με αυτοθυσία και έντονο το χαρακτηριστικό της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς, στο μέτρο του δυνατού, έχουν προσφέρει σημαντικό έργο τουλάχιστον στο έργο της δασοπυρόσβεσης. Πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι πίσω από αυτή την ομάδα υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό που στηρίζει με πολλούς τρόπους το έργο του ΣΕΔΑ και φυσικά τους ευχαριστούμε πολύ.













Ευχαριστούμε το μέλος του συλλόγου μας κ. Β. Λουκίσα για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες.

Με την 2η κατασκηνωτική ομάδα της Μητρόπολης Σύρου (17-7-2015)




Και πάλι  στο χώρο του ΚΠΕ Κορθίου ακολουθήθηκε το ίδιο πρόγραμμα όπως αυτό που είχε γίνει με την 1η κατασκηνωτική ομάδα της Μητρόπολης Σύρου στις 11-7-2015. Τα παιδιά αυτής της ομάδας ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και  επομένως με περισσότερο ενδιαφέρον για την δασοπυρόσβεση και τον εθελοντισμό. Αποτέλεσμα αυτού 6 πιθανούς μελλοντικούς εθελοντές!!!

Ανοικτό Θέατρο Χώρας (13-7-15)

Στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής προσφοράς του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου, τα μέλη του ΣΕΔΑ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Άνδρου για το πλύσιμο του νέου ανοικτού θεάτρου της Άνδρου.







Φωτο: Δ. Λάσκαρης

Με την κατασκηνωτική ομάδα της Μητρόπολης Σύρου (11-7-2015)


Στον χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου πραγματοποιήθηκε μια πρώτη επαφή με την κατασκηνωτική ομάδα της Μητρόπολης Σύρου με αντικείμενο τις δασικές πυρκαγιές. Αρχικά έγινε ενημέρωση σχετικά με τα αίτια των δασικών πυρκαγιών, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από αυτές, τα στάδια αντιμετώπισης καθώς και τους τρόπους καταστολής. Στη συνέχεια, τα παιδιά παρακολούθησαν σχετική παρουσίαση για τον εθελοντισμό, την εθελοντική δασοπυρόσβεση, την δράση του Σ.Ε.Δ.Α. και τι συμβαίνει με τον εθελοντισμό σε άλλες χώρες. Παρακολούθησαν επίσης βίντεο με εκπαίδευση νεαρών εθελοντών (10 -15 χρονών) στη Γερμανία. Μετά, με την καθοδήγηση μελών του Συλλόγου δημιούργησαν μια εγκατάσταση που κατέληξε τελικά ........................ στο πλύσιμο του λεωφορείου της κατασκήνωσης.
Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς.      

Κοινωνικό μήνυμα για δασικές πυρκαγιές

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates