Εκδήλωση προς τιμήν του ΣΕΔΑ

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που είχε προγραμματισθεί την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 στις 20.30 στην ταβέρνα «Παραπόρτι» προς τιμή του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους κυρίους/ες:
1. Λογοθέτη Νόντα
2. Μουγή Βασίλη
3. Κουρτέση Μάκη
4. Μαντοπούλου Λίλιαν
5. Αμωράτη Αντώνη
6. Στρατή Κάτια
7. Τσεπέρκα Γιάννη
8. Φωτοπούλου Μαριάννα.
Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η έμπρακτη αναγνώριση της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς που είχε στόχο την προβολή και ανάδειξη αυτής της προσπάθειας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους προαναφερόμενους για την στήριξη που έχουν δείξει προς τον Σύλλογο μας, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Σουσούδης, ο Αντιδήμαρχος Χώρας κ. Λάσκαρης, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης - δημοτικός σύμβουλος «Η Άνδρος της ζωής μας» κ. Καπάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Τσατσομοίρου Α., κ. Διαμαντής Θ., κ. Πανταζή Ε., ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου κ. Παπαϊωάννου και ο παπα Γιάννης Στάμος.
Επίσης μαζί μας ήταν και αρκετοί συνάδελφοι πυροσβέστες από το Π. Κ. Άνδρου.
Την εκδήλωση προσφώνησε ο κ. Λογοθέτης που ευχαρίστησε τόσο τους εθελοντές του ΣΕΔΑ, όσο και του πυροσβέστες του Π.Κ. Άνδρου για την συνεισφορά όλων στο σημαντικό έργο της καταστολής των πυρκαγιών. Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Άνδρου κ. Σουσούδη που αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο των δυο τελευταίων μηνών, σχετικά με τις πυρκαγιές στο νησί μας και εξέφρασε την στήριξη του προς τον Σύλλογό μας.
Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ όπου ευχαρίστησε τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, τους εθελοντές που αποτελούν τη μάχιμη ομάδα του Συλλόγου, τους πολλούς υποστηρικτές του Συλλόγου από το 2007, καθώς και το προσωπικό του Π.Κ. Άνδρου για την πολύ καλή συνεργασία από το 1998 μέχρι σήμερα.
Έγινε αναφορά στο έργο του Συλλόγου που αριθμεί σε συμμετοχές 183 περιστατικών πυρκαγιάς και έχει ένα δυναμικό που αποτελείται από 45 εθελοντές κατανεμημένους σε τρείς ομάδες Χώρας – Γαυρίου και Κορθίου. Με υπό σύσταση και τέταρτης ομάδας στο Μπατσί.

Εκτός από τις συμμετοχές στις κατασβέσεις ο ΣΕΔΑ έχει συμμετάσχει:
1.σε βάρδιες πυροπροστασίας,
2. αντλήσεις νερών σε έντονες βροχοπτώσεις,
3. κάλυψη αναγκών σε νερό για περιοχές που παρουσιάσθηκε πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης,
4. καθαρισμούς δρόμων,
5. καθαρισμούς μονοπατιών κ.α.

Ο ΣΕΔΑ στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:
1. Το εθελοντικό δυναμικό
2. Τους υποστηρικτές που στηρίζουν οικονομικά και ηθικά τον Σύλλογο
3. Την ευρύτερη κοινωνική αναγνώριση και στήριξη αυτής της προσπάθειας.

Ευχαριστούμε και πάλι τους διοργανωτές για την υπέροχη βραδιά και όχι μόνο γι αυτή.

Κλείνοντας ευχόμαστε να μην έχουμε τουλάχιστον άλλα τέτοια σοβαρά περιστατικά όπως αυτά που άφησαν έντονα σημάδια τα τελευταία τρία χρόνια στην Άνδρο (Διποτάματα – Κοχύλου – Ρωγό, 2012), (Πιτροφός – Κυπρί, 2013), (Καλυβάρι – Κατακαλαίοι, 2014) και να συνειδητοποιήσουμε σαν κοινωνία ότι τα κλιματικά δεδομένα έχουν αλλάξει με αποτέλεσμα παλιές πρακτικές να είναι επιεικώς χαρακτηρισμένες ως επικίνδυνες, σήμερα.


 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates