Επιστολή προς Δήμο Άνδρου...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ (ΣΕΔΑ)
Χώρα Άνδρου, 84 500
Στοιχεία επικοινωνίας
Nίκος Χαζάπης τηλ. : 2282-0-22309, 6974-500321
e-mail: chazapn@gmail.com
Όλγα Καραγιάννη τηλ. : 2282-0-22929, 6977-334334
                                                      e-mail: o.karagianni@chios.aegean.gr

                                                                                                                    12 Αυγούστου 2014

Προς : Οικονομική Επιτροπή Δήμου Άνδρου
Κοιν: 1) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου
2) Νέο Δήμαρχο Άνδρου κ. Σουσούδη Θεοδόση
3) Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Ανδριακή Ενότητα» κ. Μαλταμπέ Ι.
4) Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «Η Άνδρος της ζωής μας» κ. Καπάκη Ι.

Αξιότιμοι κύριοι,
Ο Σύλλογος μας έχει επιδείξει σημαντικό έργο στη κατάσβεση πυρκαγιών στην Άνδρο από το 1998, έργο που αναγνωρίζεται ευρέως τόσο από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, όσο και από την τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ. 4172/2013 – ΦΕΚ 167/23-7-2013 οι Εθελοντικές Οργανώσεις που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ετήσιο κονδύλι που δίνεται από την Γ.Γ.Π.Π προς τους Δήμους για σκοπούς Πολιτικής Προστασίας. Η χρηματοδότηση βέβαια δεν είναι υπό την μορφή χρημάτων, αλλά ως προμήθεια εξοπλισμού, κάλυψη καυσίμων και συντήρησης οχημάτων που διαθέτουν οι εν λόγω οργανώσεις.
Τα τελευταία 2 προηγούμενα χρόνια με απόφαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Άνδρου, αποφασίστηκε η προμήθεια συγκεκριμένου εξοπλισμού για τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου. Ο εξοπλισμός αφορούσε υλικά όπως πυροσβεστικές σωλήνες – ακροσωλήνια, στολές και μέσα ατομικής προστασίας, πυροσβεστικές αντλίες, φαρμακεία, φιάλες οξυγόνου κ.α.
Το κονδύλι που ο Δήμος Άνδρου παίρνει κάθε χρόνο από την Πολιτική Προστασία είναι 42600€. Από αυτά τα χρήματα μέρος αυτού του ποσού αφορούσε την προμήθεια εξοπλισμού, τα υπόλοιπα πήγαιναν σε άλλες ανάγκες του Δήμου που είχαν σχέση με σκοπούς Πολιτικής Προστασίας.
Έτσι και το 2014 συνεκλήθη το Σ.Τ.Ο. την 16η Ιουνίου 2014 στο Δημαρχείο Άνδρου όπου αποφάσισε μεταξύ άλλων και την προμήθεια εξοπλισμού προς τον Σ.Ε.Δ.Α συνολικού ποσού 11000€. Οι ανάγκες του Συλλόγου μας για την τρέχουσα χρονιά είναι αντικατάσταση των ελαστικών στα δυο εκ των τριών οχημάτων που ανέρχεται στο ποσό των 3300€. Η αντικατάσταση αυτών κρίνεται απαραίτητη καθώς υπάρχει κίνδυνος κλαταρίσματος, με κίνδυνο για την ασφάλεια τόσο του οδηγού όσο και του πληρώματος που θα επιβαίνει σ’αυτό. Υπάρχουν αυτή την στιγμή 7 νέοι εθελοντές που ο ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός τους ανέρχεται στο ποσό των 3850€. Ο ατομικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: α) πυράντοχη στολή, κράνος, μάσκα προσώπου, προστατευτικά γυαλιά κ.α. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο συγκεκριμένος εξοπλισμός έχει αποτρέψει δυσάρεστες εξελίξεις και καθιστά παράλληλα το έργο μας πολύ πιο αποτελεσματικό. Το υπόλοιπο ποσό που αναλογούσε στον Σ.Ε.Δ.Α. αφορούσε πυροσβεστικές σωλήνες και εξαρτήματα αυτών, φαρμακευτικά υλικά, ατομικά σακίδια για την μεταφορά των απαραίτητων ατομικών υλικών, όπως φιάλη πόσιμου νερού, γάντια, μάσκες, γυαλιά, φακούς κ.λ.π. και αναπνευστικές φιάλες. Σε περιστατικό που αποθήκη συμπολίτου μας καίγονταν, εμείς δεν μπορούσαμε να εισέλθουμε στον εσωτερικό χώρο χωρίς αναπνευστική φιάλη, για ευνόητους λόγους.
Η διάθεση του υπόλοιπου ποσού των χρημάτων αφορούσε:
α) Την κάλυψη του κόστους επισκευής της υδροφόρας του Δήμου Άνδρου, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο σαν αποθήκη νερού στο έργο της κατάσβεσης.
β) Καθαρισμούς δρόμων όπου χρειάζονταν.
γ) Επισκευή του Λιμενικού σκάφους.
Μέχρι σήμερα η υδροφόρα βρίσκεται στην Αθήνα σε συνεργείο για επισκευή από την Άνοιξη….
Αφού λοιπόν συγκεντρώθηκαν κάποιες προσφορές, σχετικά με τον παραπάνω εξοπλισμό μας αναφέρθηκε από τον Δήμο, ότι τα χρήματα δεν υπήρχαν….
Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή να μας απαντήσει τι έγινε με τα χρήματα της Γ.Γ.Π.Π. (42600€) και που διατέθηκαν;


Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Α.
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates