Δωρεά και τοποθέτηση δεξαμενών για πυροπροστασία

  Δωρήθησαν  5 δεξαμενές των 10 ton, στο Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου για να χρησιμοποιηθούν σαν σημεία παροχής νερού σε περίπτωση  πυρκαγιάς. Οι δεξαμενές έφθασαν στο νησί μας σήμερα το πρωί, οι τρείς δεξαμενές ήταν δωρεά της ΕΚΟ και οι άλλες δυο της JET oil . Η μεταφορά των φορτηγών που τις μετέφεραν από Ραφήνα για Άνδρο έγινε με το Superferry II της εταιρείας Golden Star Ferries. Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι η μεταφορά αλλά και η επιστροφή των οχημάτων που μετέφεραν τις δεξαμενές έγινε ΔΩΡΕΑΝ από το Superferry II.
 Οι δυο δεξαμενές τοποθετήθηκαν πίσω από το Γυμνάσιο Γαυρίου για να καλυφθεί η ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου σε παροχή νερού για τα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς η αντλία που τροφοδοτεί το σημείο έχει μικρή παροχή με αποτέλεσμα να καθυστερεί η "πλήρωση" των πυροσβεστικών οχημάτων. Οι συγκεκριμένες δεξαμενές θα γεμίζουν από το δίκτυο ύδρευσης με το οποίο θα συνδεθούν. Οι άλλες δυο τοποθετήθηκαν στο κομβικό σημείο της Σταυροπέδας, που δεν υπάρχει κάλυψη σε παροχή νερού. Και τέλος η πέμπτη δεξαμενή τοποθετήθηκε στο ελικοδρόμιο που βρίσκεται απέναντι από την Χώρα.
  Κλείνοντας την αναφορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία ΕΚΟ και JET oil για τη δωρεά των δεξαμενών, την εταιρεία ΑΤΕΚΕ για την τροποποίηση αυτών αλλά και την μεταφορά - τοποθέτηση στα διάφορα σημεία του νησιού μας, την εταιρεία Golden Star Ferries για τη δωρεάν μεταφορά των οχημάτων με το Superferry II από την Ραφήνα στην Άνδρο, τον κ. Τζώρτζη Κων/νο, τον κ. Κοκκίνη Μιχαήλ, καθώς και τον κ. Τσεπέρκα Γιάννη που για άλλη μια φορά βοήθησε σημαντικά σε όλη αυτή την προσπάθεια.
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates