Διαδρομή Βραχνού-Μ.Παναχράντου (16-6-12)


Την ίδια ώρα (8.30 π.μ.), σαν και την προηγούμενη φορά βρεθήκαμε στο σημείο συνάντησης (Δημοτικό σχολείο Λειβαδίων) για να συνεχίσουμε τον καθαρισμό του μονοπατιού από Βραχνού - Μονή Παναχράντου που είχαμε ξεκινήσει στις 21-4-12 και πραγματοποιήθηκαν από τότε άλλες τρείς προσπάθειες. Ευχάριστη έκπληξη για ακόμη μια φορά ήταν η σημαντική βοήθεια του κ. Σπύρου Πολέμη που μας έστειλε βοήθεια, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Βέβαια και ο ιδιος παρών, στη συνέχεια συμμετείχε ενεργά στον καθαρισμό της διαδρομής. Επίσης βοήθεια είχαμε και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βραχνού.
Σε κάποια σημεία της διαδρομής η βλάστηση είχε καταπνίξει τα πάντα, που φυσικά μας δυσκόλεψε αρκετά. Όμως αυτή τη φορά ο "επιμέρους" στόχος πραγματοποιήθηκε φθάσαμε επιτέλους στις 14.00 περίπου στο εξωκλήσι  του Προφήτη Δανιήλ. Ελπίζουμε ότι στην επόμενη προσπάθεια θα έχουμε ολοκληρώσει τον καθαρισμό μέχρι και την Μονή Παναχράντου, καθώς οι πατέρες της Μονής: Π. Ευδόκιμος, Π. Αέτιος και Π. Φιλάρετος  μας περιμένουν για να μας υποδεχτούν με την γνωστή σε όλους μας, ζεστή φιλοξενία τους.

Αφού ευχαριστήσουμε όλους όσους μας έχουν βοηθήσει σ'αυτή μας τη δράση, θέλουμε να αναφέρουμε ότι ο κυρίαρχος στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η ανάδειξη του υπέροχου περιβάλλοντος που διαθέτει το νησί μας.  

Σχετικά βίντεο από τον σημερινό καθαρισμό μπορείτε να δείτε εδώ:   
Βίντεο 1ο

Βίντεο 2ο
 
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates