Το νεοαποκτηθέν πυρ. όχημα

Ύστερα από πολλές προσπάθειες έφθασε προχθές το βράδυ (27-6-2011) στο νησί μας το νέο πυροσβεστικό όχημα που θα διαθέτει πλέον ο  Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου. Πρόκειται για ένα φορτηγό Mercedes Benz 1219 με δυνατότητα μεταφοράς 2600 lit. νερού. Έτσι λοιπόν το μηχανοκίνητο δυναμικό του Συλλόγου μας αποτελείται από δύο σχεδόν ίδια Mercedes Benz τύπου Unimog U1300L και το νέο μας απόκτημα (ΜΒ 1219). Ένα εκ των τριών οχημάτων του ΣΕΔΑ θα μεταφερθεί στο Γαύριο, όπου θα είναι στη διάθεση της ομάδας του Συλλόγου μας που βρίσκεται εκεί. Με αυτό τον τρόπο η επέμβαση εφόσον χρειασθεί, θα είναι αμεσότερη και επομένως πιο αποτελεσματική.
Το όχημα ήρθε από το Issum της Γερμανίας οδικώς, καθώς αυτός ήταν ο οικονομικότερος τρόπος μεταφοράς του. Ο οδηγός που το μετέφερε ταξίδεψε αεροπορικώς, για Γερμανία την περασμένη Τετάρτη. Το παρέλαβε την ίδια ημέρα και έφθασε στην Βενετία το Σάββατο το πρωί. Με την βοήθεια του πρακτορείου της κ. Στυλιανού Άννας και ύστερα από πολύ προσπάθεια εξασφαλίσθηκε  εισιτήριο με το πλοίο Hellenic Trader της Hellenic Seaways που κάνει δρομολόγια Βενετία – Κόρινθο. Οπωσδήποτε πρέπει να αναφέρουμε ότι βοήθησε επίσης και ο ανδριώτης καπετάνιος του πλοίου κ. Χαζάπης Γιαννούλης. Δευτέρα πρωί το αυτοκίνητο ήταν στη Κόρινθο και την ίδια μέρα το απόγευμα ταξίδεψε από Ραφήνα για Άνδρο με το Superferry II της Golden Star Ferrieς. Πρέπει επίσης να πούμε ότι η Golden Star Ferrieς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας για δωρεάν μεταφορά του πυροσβεστικού μας οχήματος.
Ευχαριστούμε πολύ
1. Την Golden Star Ferries για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά του πυροσβεστικού μας αυτοκινήτου.
2. Το πρακτορείο της κ. Στυλιανού Άννας, αλλά και τον κ. Χαζάπη Γιαννούλη για την εξασφάλιση του εισιτηρίου από Βενετία – Κόρινθο.
Και φυσικά τους δωρητές του ποσού που χρειάσθηκε για να καλυφθεί το κόστος αγοράς του:
·        κ. Γουλανδρή Πέτρο
·        κ. Γουλανδρή Ιωάννη
·        Ιερά Μητρόπολη Σύρου
·        κ.   Πολέμη Λευτέρη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς Κυρ. 26-6-2011

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Αθήνα, Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για αύριο Κυριακή 26 Ιουνίου 2011, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητας:
1. Αθηνών,
2. Ανατολικής Αττικής,
3. Πειραιώς (Νήσος Κύθηρα),
4. Εύβοιας,
5. Κυκλάδων,
6. Σάμου,
7. Χίου,
8. Δωδεκανήσων και
9. Λασηθίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Επίσκεψη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στην Άνδρο

                     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                           ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
                   &  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 2η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ










Δ/νση: Φαίδωνος Κουκουλέ,
Όπισθεν Γ.Ν. Σύρου, Τ.Κ. 84100,
Ερμούπολη, Σύρος
Τηλ. 22813 – 60.320, 22813 – 60.314
Fax. 22813 – 60.323
E – mail: info@kekykameakyk.gr













18/6/2011
Ερμούπολη, Σύρος
                                                     ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τετραήμερη επίσκεψη του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων στην Άνδρο

  Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων (Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία) θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Άνδρο από 28/6/2011 έως και 1/7/2011. Σκοπός της επίσκεψης είναι η πρόληψη, ανίχνευση, αξιολόγηση και συμβουλευτική από  ειδικούς (Λογοθεραπεύτρια, Εργοθεραπεύτρια, Φυσικοθεραπεύτρια, Επισκέπτρια Υγείας, Νοσηλεύτρια) σε άτομα με αναπηρία κάθε ηλικίας. Τα ΑμεΑ περιλαμβάνουν άτομα:
·  Τυφλά & με προβλήματα όρασης (ΑμΠΟ)
·  Κωφά & βαρήκοα
·  Με κινητικές διαταραχές προερχόμενες από νευρολογικές, νευρομυϊκές παθήσεις (π.χ Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Πάρκινσον, Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, Μυϊκή Ατροφία)
·  Παιδιά με Κινητική Καθυστέρηση
·  Με νοητική καθυστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο DOWN κλπ
·  Με ψυχικές νόσους
·  Επιληπτικά με λειτουργικές δυσκολίες.
·  Σακχαρώδη διαβήτη
  Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Πρόληψη της τυφλότητας» θα πραγματοποιηθεί  από την Επισκέπτρια Υγείας κ. Μαρία Βαρθαλίτου, αξιολόγηση της οπτικής οξύτητας των παιδιών που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Άνδρου.
   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν  την Τετάρτη 29/6/2011 και την Πέμπτη 30/6/11 στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας, καθώς και την Παρασκευή 1/7/11 στο Γυμνάσιο Σχολείο του Γαυρίου, από τις 9:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ. έχοντας μαζί τον ιατρικό τους φάκελο (ιατρικό σημείωμα, ιατρικό ιστορικό ή εξιτήριο από νοσοκομείο, φαρμακευτική αγωγή, ιατρικές εξετάσεις, βιβλιάριο υγείας, βιβλιάριο υγείας παιδιού – μπλε βιβλιάριο).

         Η Aντιπρόεδρος του Δ.Σ.
του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.ΜΕΑ. Κυκλάδων

      Αικατερίνη Μπαντή

Ευχαριστήρια επιστολή

ΑΝΔΡΟΣ 17-6-2011
ΠΡΟΣ: 1. Το Λιμεναρχείο Άνδρου
                 Υπόψη κ. Γ. Τρανάκου.
             2. Τους Εθελοντές Πυροσβέστες Άνδρου
                  Υπόψη κ. Ν. Χαζάπη.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας, είναι αναγκαία η συλλογική προσπάθεια και προσφορά όλων μας, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας αλλά και να διασφαλίσουμε το μέλλον μας.
Στο πλαίσιο αυτό επιθυμώ από καρδιάς, να σας ευχαριστήσω θερμά για την προθυμία και το ενδιαφέρον σας να βοηθήσετε στην προσπάθεια καθαρισμού και διαμόρφωσης του χώρου της ακτής «ΑΡΜΥΡΙΚΙΑ» Νειμποριού, την Κυριακή 19-6-11 και ώρα 10:00 π.μ.
Τέλος χαιρετίζω την έως τώρα κοινωνική προσφορά σας, κάθε φορά που σας χρειάστηκε ο τόπος μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΟΥΡΑΝΙΑ ΧΑΤΖΗΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Αναδημοσίευση: Δήμος Άνδρου

Καθαρισμός στο Νημποριό

Καθαρίστηκε σήμερα (19-6-11) ο χώρος γύρω από τα αλμυρίκια στο Νημπορίο της Χωρας με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου Άνδρου. Ο καθαρισμός ξεκίνησε από τις 10.00 το πρωΐ, όπως άλλωστε είχε προγραμματισθεί. Η όλη προσπάθεια κράτησε μέχρι τις 14.30 μ.μ. Χωρίς διακοπή και με πολύ κόπο άλλαξε εντελώς η εικόνα στα αλμυρίκια του Νημποριού. Μπράβο αξίζει στη κ. Ουρανία Χατζηγρηγορίου - Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Άνδρου. που όλο αυτό το διάστημα συμμετείχε ενεργά στη προσπάθεια. Επίσης εθελοντικά είχε έρθει με το φορτηγό του ο κ. Μινδρινός Παναγιώτης που φόρτωσε τα ξερά χόρτα και κλαδιά.


                                                                                       
                                                                                    

Καθαρισμός παραλίας Νημποριού (19-6-2011)

Την Κυριακή 19-6-2011 έχει προγραμματισθεί καθαρισμός στη παραλία του Νημποριού, που θα γίνει με τη συνεσργασία του Λιμεναρχείου Άνδρου. Το σημείο συνάντησης θα είναι στο Νημποριό, απέναντι από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του κ. Τατάκη Νίκου «Αλκυώνη», στις 10.00 π.μ. . Θα καθαριστεί η περιοχή γύρω από τα αλμυρίκια από τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν θα πρέπει να έχουν μαζί γάντια και νερό.

Στάχτη 4,5 εκατ. στρέμματα δάσους από το 1987

Καίμε 250 χιλιάδες στρέμματα δάσους το χρόνο, κατά μέσο όρο από το 1974! Τα τελευταία 24 χρόνια (από το 1987) έχουν γίνει στάχτη περίπου 4,5 εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων στη χώρα μας, δηλαδή το 13,5% του δασικού πλούτου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), στη Θεσσαλονίκη.
«Η αγάπη προς το περιβάλλον πρέπει να γίνει βίωμα κάθε Ελληνα πολίτη. Δυστυχώς, στη λογική της ανάπτυξης κατορθώσαμε να κάνουμε βίλες μέσα στο δάσος, με στόχο μια εφήμερη ποιότητα ζωής», ανέφερε ο πρόεδρος του ΤΕΕ (ΤΚΜ), Τάσος Κονακλίδης, και τόνισε ότι «το 97% των δασικών πυρκαγιών, που κάθε χρόνο ξεσπούν στην Ελλάδα, οφείλονται (είτε εκούσια είτε ακούσια) στον ανθρώπινο παράγοντα και μόλις το 3% σε φυσικά φαινόμενα, όπως ο κεραυνός».
«Τα τελευταία χρόνια οι καμένες εκτάσεις στην ευρωπαϊκή Μεσόγειο -με εξαίρεση Τουρκία, Τυνησία και Μαρόκο- τριπλασιάστηκαν», είπε στην ομιλία του ο γενικός διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, δρ Δασολογίας Νικήτας Φραγκισκάκης. Ανέφερε ότι στη χώρα μας τα δασικά οικοσυστήματα καλύπτουν το 67% της επιφάνειάς της, ενώ από το 1974 έως σήμερα, κάθε χρόνο, καίγονται στην Ελλάδα κατά μέσο όρο περίπου 250 χιλιάδες στρέμματα δάσους. Αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας των κατοίκων που ζουν σε δασικές περιοχές πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ατομικών καταφυγίων.
Ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Κοκολάκης επισήμανε ότι οι πιο επικίνδυνες περιοχές για δασικές πυρκαγιές στη Βόρεια Ελλάδα είναι οι ζώνες ευθύνης των δασαρχείων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.
Παρουσιάζοντας στοιχεία έρευνας του καθηγητή Δημήτρη Καϊλίδη, τόνισε ότι, σε σύνολο 3.514 δασικών πυρκαγιών, που καταγράφτηκαν τα τελευταία χρόνια, οι 2.776 (ποσοστό 78%) εκδηλώθηκαν με θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, οι 852 (ποσοστό 24,2%) με υγρασία 41%-50% και 2.136 (ποσοστό 60,8%) με ανέμους εντάσεως τριών έως πέντε Μποφόρ.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Διευκρινίσεις σχετικά με την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος

10-06-2011:Δελτίο Τύπου με διευκρινίσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό κατά την αντιπυρική περίοδο 2011


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Αθήνα, 10 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Διευκρινίσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό κατά την αντιπυρική περίοδο 2011»
Σχετικά με την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό επισημαίνονται τα εξής :
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ: Από την ένταξη των πέντε ιδιόκτητων Ε/Π στην επιχειρησιακή δύναμη του Π.Σ. τη συντήρησή τους είχε αναλάβει η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ Α.Ε. μέχρι τον Σεπτέμβριο του έτους 2009 οπότε και ετέθη σε λύση και εκκαθάριση η συγκεκριμένη εταιρεία. Από τότε κανένας σχετικός διαγωνισμός δεν τελεσφόρησε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί έκτοτε η πλοϊμότητα των εν λόγω ελικοπτέρων, με εξαίρεση την για μικρό χρονικό διάστημα πλοϊμότητα, ενός τύπου Super Puma και ενός τύπου ΒΚ 117, στο πλαίσιο τετράμηνης σχετικής σύμβασης συντήρησης τους με διαδικασία απευθείας διαπραγμάτευσης διαδικασία που κρίθηκε παράνομη από το ΕλΣυν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ένα Ε/Π τύπου Super Puma έχει καθηλωθεί από τον Αύγουστο του 2008. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠτΠ αντιλαμβανόμενη έγκαιρα τόσο το μέγεθος του προβλήματος όσο και την χρησιμότητα των πέντε ιδιόκτητων Ε/Π του Π.Σ. έχει διερευνήσει σειρά εναλλακτικών λύσεων για την οριστική και μόνιμη επίλυση αυτού του προβλήματος. Από την διερεύνηση αυτή προέκυψε ως βέλτιστη επιλογή η αναζήτηση κατάλληλου φορέα συντήρησης μέσω της δυνατότητας που μας δίνει η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και στους οργανισμούς και τις υπηρεσίες του, όπως η Υπηρεσία Τεχνικής – Εφοδιαστικής Υποστήριξης του ΝΑΤΟ ( NAMSA ). Είμαστε στο τελευταίο στάδιο καθορισμού των τεχνικών λεπτομερειών που θα μας επιτρέψουν ο σχετικός δημόσιος διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός να προκηρυχθεί μέσω NAMSA μέχρι τέλος του μήνα με ορίζοντα ολοκλήρωσης δύο με τρεις μήνες. Για το δε ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θα αξιοποιήσουμε και πάλι τις δυνατότητες που μας παρέχει η συμμετοχή μας στους ανωτέρω διεθνείς οργανισμούς.
ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ: Έχουν ήδη υπογραφεί όλες οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν στην επέκταση των σχετικών συμβάσεων για τη χρήση μισθωμένων Ε/Π όπως και το 2010 και αναμένεται η τυπική υπογραφή των συμβάσεων με τις περσινές αναδόχους εταιρείες. Μάλιστα μετά από διαπραγμάτευση με τις δύο εταιρείες έγινε αποδεκτή η απαίτηση του ΥΠτΠ και δεν γίνεται χρήση της ρήτρας αναπροσαρμογής του τιμήματος των σχετικών συμβάσεων, ίσης με το μέσο ετήσιο κόστος του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή με όφελος περίπου 1.000.000 € για το Ελληνικό Δημόσιο. Επομένως σε ότι αφορά τον αριθμό, τον τύπο και την χωροταξική κατανομή των μισθωμένων ελικοπτέρων, προβλέπεται ότι ακριβώς και κατά την αντιπυρική περίοδο 2010.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ: Καταρχήν πρέπει να τονίσουμε ότι η ευθύνη για την τεχνική και πτητική υποστήριξη των αεροσκαφών ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σειρά συσκέψεων σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο, των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, για την ετοιμότητα του Εθνικού εναέριου στόλου. Σήμερα η πλειονότητα των αεροσκαφών βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και μόνο τέσσερα αεροσκάφη τύπου Καναντέρ βρίσκονται υπό επισκευή. Εξ’ αυτών τα τρία προγραμματίζεται από το ΓΕΑ ότι θα τεθούν σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα στο τέλος Ιουνίου και το ένα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.. Είναι τουλάχιστον ανακριβές και επιζήμιο για τη χώρα κάποιοι να μιλούν ανεύθυνα για εικοσιένα ανέτοιμα αεροσκάφη.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΔΡΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ: Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους το Πυροσβεστικό Σώμα και ύστερα από την έγκριση των σχετικών προϋπολογισμών, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτά να είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Για το θέμα των ελαστικών τονίζουμε ότι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη τρεις σχετικοί διαγωνισμοί από το Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς δεν έχει μεταβιβαστεί σχετική εξουσιοδότηση για την διενέργεια τους προς το Πυροσβεστικό Σώμα. Σε κάθε περίπτωση τυχόν άμεσες ελλείψεις σε ελαστικά θα καλυφθούν μέχρι τέλος Ιουνίου με εσωτερικές διαδικασίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Είναι προφανές ότι το πάγιο και διαχρονικό έλλειμμα των υπηρετούντων σε σχέση με τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις του Π.Σ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε περίοδο που η χώρα βρίσκεται στην γνωστή σε όλους εξαιρετικά δυσχερή οικονομική συγκυρία. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε ρεαλιστική δυνατότητα στελέχωσης με το άμεσα αναγκαίο προσωπικό έτσι ώστε να μην μειωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος. Το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος προχώρησε ήδη στην πρόσληψη 5386 Εποχικών Πυροσβεστών οι οποίοι σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος υπερεπαρκούν για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
«ΔΑΣΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ»: Αυτό το οποίο αδοκίμως κάποιοι ονομάζουν «Δασικό Επίδομα» δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κατ’ έτος αναγκαιότητα χορήγησης αποζημίωσης εκτός έδρας μετακινήσεων για εκπαιδευτικούς και επιχειρησιακούς λόγους στο πυροσβεστικό προσωπικό που προκύπτουν κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Επομένως σε κάθε περίπτωση οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της συγκεκριμένης αποζημίωσης εξετάζονται πάντα μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου στο πλαίσιο των πραγματικών αναγκών που παρουσιάστηκαν και σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυνατότητες.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ: Κατατίθεται άμεσα προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχέδιο που αφορά τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος με τίτλο «Αναβάθμιση του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη και των εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών». Εν συνεχεία θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα ακολουθήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία ψήφισης του. Όσο αφορά τους εθελοντές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καταρτίζεται επίσης νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ: Την αρμοδιότητα για το κεντρικό συντονισμό των δράσεων όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιπυρική περίοδο 2011 την έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιούνται περιφερειακές συσκέψεις, στις έδρες όλων των Αποκεντρωμένων Κρατικών Διοικήσεων της χώρας παρουσία του Υπουργού ή του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος με την συμμετοχή περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων, διευθυντών Δασικών Υπηρεσιών, εθελοντικών οργανώσεων κλπ. Σκοπός αυτών των περιφερειακών συσκέψεων είναι η καλύτερη προετοιμασία των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας, η βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Πηγή: Υπ. Προστ. του Πολίτη


Νέο πυροσβεστικό όχημα


    Πριν από κάποιους μήνες βάλαμε σαν στόχο να αγοράσουμε ένα ακόμη πυροσβεστικό όχημα από Γερμανία ώστε να είμαστε όσο το δυνατό καλύτερα οργανωμένοι και αποτελεσματικοί. Βρισκόμαστε λοιπόν στη ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε ότι το τρίτο όχημα πληρώθηκε και ευελπιστούμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα  θα βρίσκεται στην Άνδρο.Ο αρχικός στόχος ήταν να συγκεντρώσουμε το σύνολο της αγοράς του οχήματος. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό, γι’ αυτό μεταφέραμε 5000€ από το αποθεματικό του Συλλόγου ώστε να το αγοράσουμε, μιας και είχαν μπει ήδη δωρεές  στο λογαριασμό του Συλλόγου για την αγορά του οχήματος. Το όχημα που αγοράσθηκε είναι ένα MB 1219, με δυνατότητα μεταφοράς 2600lit νερού.

Καθαρές παραλίες..

Από νωρίς σήμερα 5-6-2011 ξεκίνησε ο καθαρισμός των παραλιών που είχε προγραμματισθεί από το Λιμεναρχείο Άνδρου. Στη προσπάθεια αυτή συμμετείχε και ο ΣΕΔΑ με σημαντικό αριθμό εθελοντών. Βέβαια δεν ήταν μόνο εθελοντές του Συλλόγου μας, αλλά αρκετοί Λιμενικοί και απλοί πολίτες. Δυστυχώς μαζεύτηκαν αρκετές μεγάλες σκουπιδοσακούλες με διαφόρων ειδών σκουπίδια. Ελπίζουμε βέβαια οι παραλίες μας γενικώς να παραμείνουν καθαρές χωρίς σκουπίδια, πεταμένα από διάφορους ασυνείδητους λουόμενους. Ακόμη με τη βοήθεια δυτών καθαρίστηκε ο βυθός του Λιμανιού της Χώρας, καθώς και ο περιβάλλον χώρος. Στη συνέχεια ακολούθησε "τσιμπούσι" στο Λιμάνι με ψάρια ψημένα σε υπαίθρια ψητσαριά, που πρόσφεραν διάφοροι ψαράδες.

Καθαρισμός παραλιών

                                        5η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Λόγω του ότι έχει καθιερωθεί η 5η Ιουνίου σαν Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνεται καθαρισμός παραλιών από το Λιμεναρχείο Άνδρου, τον Δήμο Άνδρου και τον ΣΕΔΑ. Στο πλαίσιο αυτής της συνδιοργάνωσης έχει προγραμματισθεί σε πρώτο στάδιο, για την Κυριακή 5-6-11 ο καθαρισμός στη παραλία Παραπόρτι - Συνετί και Κόρθι. Η «επιχείρηση» θα ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. Όσοι θα συμμετάσχουν καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους γάντια, νερό και μαγιό για όσους θελήσουν να δροσισθούν. Σας περιμένουμε όλους εκεί...
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates