Καιρικά φαινόμενα (18/12-21/12)

Πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από Κυριακή 18 έως και Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου


Σήμερα Κυριακή 18.12.2011 προβλέπονται κατά τις νυχτερινές ώρες πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Τη Δευτέρα 19.12.2011 στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.
Την Τρίτη 20.12.2011 οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.
Την Τετάρτη 21.12.2011, μετά από μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα Δυτικά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, για την οποία η ΕΜΥ θα ενημερώνει με νεώτερα τακτικά ή έκτακτα δελτία καιρού.
Ειδικότερα, για την περιοχή της Αττικής ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη νύχτα της Κυριακής, 18.12.2011 και κατά περιόδους τη Δευτέρα 19.12.2011.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
• Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates