Πυρκαγιά στο κάμπο του Γαυρίο & στον Άγιο Πέτρο (6-8-11)

Η χθεσινή μέρα ήταν από τις πιο δύσκολες για την φετινή αντιπυρική περίοδο, καθώς υπήρξαν δυο συμβάντα με στάδιο επικινδυνότητας 4, λόγω καιρικών συνθηκών. Ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αλλά και της ομάδας του Συλλόγου μας και τα δύο περιστατικά αντιμετωπίσθηκαν σχετικά γρήγορα και με τις ελάχιστες επιπτώσεις.
Η πρώτη φωτιά ξεκίνησε στις 19.25 στο κάμπο του Γαυρίου και μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα. Αμέσως κινητοποιήθηκε η ομάδα του Συλλόγου που εδρεύει στο Γαύριο με το πυροσβεστικό όχημα του  ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ2), το όχημα του Δήμου και 7 εθελοντές. Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες από κοινού με την Πυροσβεστική η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Να αναφέρουμε ότι λίγο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς ξεκίνησε και το άλλο όχημα του ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ1) που εδρεύει στην Χώρα με 4 εθελοντές, για να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης στο Γαύριο. Ταυτόχρονα το νέο πυροσβεστικό όχημα του ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ3) εκτελούσε χρέη πυρασφάλειας στο γήπεδο της Χώρας στη συναυλία των locomondo με 3 εθελοντές, καθώς είχε ζητηθεί από τους διοργανωτές της συναυλίας η συνδρομή του ΣΕΔα. Το συμβάν τελικά έληξε στις 21.45.
Στις 2.20 π.μ. 7-8-11 ενημερωθήκαμε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για δεύτερη πυρκαγιά στον Άγιο Πέτρο και συγκεκριμένα στην περιοχή «Σαρακήνικο», μέσα σε κατοικημένη και πάλι περιοχή. Η εξάπλωση της φωτιάς ήταν και πάλι πολύ γρήγορη. Η κινητοποίηση της ομάδας του Γαυρίου ήταν άμεση με 5 εθελοντές και τα δυο πυροσβεστικά οχήματα. Από την περιοχή της Χώρας κινητοποιήθηκαν 6 εθελοντές με τα άλλα δυο οχήματα του ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ1-ΣΕΔΑ3) και την υδροφόρα του Δήμου. Ευτυχώς μέχρι να φθάσει και η υπόλοιπη ομάδα του ΣΕΔΑ από την Χώρα, η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο με τις από κοινού προσπάθειες της Πυροσβεστικής  και της ομάδας του Συλλόγου μας. Το δεύτερο περιστατικό έληξε στις 4.00 το πρωί.

Φωτογραφίες από τα περιστατικά, θα δημοσιεύσουμε σε επόμενη ανάρτηση.
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates