Το νεοαποκτηθέν πυρ. όχημα

Ύστερα από πολλές προσπάθειες έφθασε προχθές το βράδυ (27-6-2011) στο νησί μας το νέο πυροσβεστικό όχημα που θα διαθέτει πλέον ο  Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου. Πρόκειται για ένα φορτηγό Mercedes Benz 1219 με δυνατότητα μεταφοράς 2600 lit. νερού. Έτσι λοιπόν το μηχανοκίνητο δυναμικό του Συλλόγου μας αποτελείται από δύο σχεδόν ίδια Mercedes Benz τύπου Unimog U1300L και το νέο μας απόκτημα (ΜΒ 1219). Ένα εκ των τριών οχημάτων του ΣΕΔΑ θα μεταφερθεί στο Γαύριο, όπου θα είναι στη διάθεση της ομάδας του Συλλόγου μας που βρίσκεται εκεί. Με αυτό τον τρόπο η επέμβαση εφόσον χρειασθεί, θα είναι αμεσότερη και επομένως πιο αποτελεσματική.
Το όχημα ήρθε από το Issum της Γερμανίας οδικώς, καθώς αυτός ήταν ο οικονομικότερος τρόπος μεταφοράς του. Ο οδηγός που το μετέφερε ταξίδεψε αεροπορικώς, για Γερμανία την περασμένη Τετάρτη. Το παρέλαβε την ίδια ημέρα και έφθασε στην Βενετία το Σάββατο το πρωί. Με την βοήθεια του πρακτορείου της κ. Στυλιανού Άννας και ύστερα από πολύ προσπάθεια εξασφαλίσθηκε  εισιτήριο με το πλοίο Hellenic Trader της Hellenic Seaways που κάνει δρομολόγια Βενετία – Κόρινθο. Οπωσδήποτε πρέπει να αναφέρουμε ότι βοήθησε επίσης και ο ανδριώτης καπετάνιος του πλοίου κ. Χαζάπης Γιαννούλης. Δευτέρα πρωί το αυτοκίνητο ήταν στη Κόρινθο και την ίδια μέρα το απόγευμα ταξίδεψε από Ραφήνα για Άνδρο με το Superferry II της Golden Star Ferrieς. Πρέπει επίσης να πούμε ότι η Golden Star Ferrieς ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας για δωρεάν μεταφορά του πυροσβεστικού μας οχήματος.
Ευχαριστούμε πολύ
1. Την Golden Star Ferries για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά του πυροσβεστικού μας αυτοκινήτου.
2. Το πρακτορείο της κ. Στυλιανού Άννας, αλλά και τον κ. Χαζάπη Γιαννούλη για την εξασφάλιση του εισιτηρίου από Βενετία – Κόρινθο.
Και φυσικά τους δωρητές του ποσού που χρειάσθηκε για να καλυφθεί το κόστος αγοράς του:
·        κ. Γουλανδρή Πέτρο
·        κ. Γουλανδρή Ιωάννη
·        Ιερά Μητρόπολη Σύρου
·        κ.   Πολέμη Λευτέρη
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates