2ο Φεστιβάλ Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Βύρωνα


Στις 6-5-2011 ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, Πυρόσβεσης και Διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Βράχων στο Βύρωνα. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Δήμου Βύρωνα, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Προστασίας, Ανάπτυξης Υμηττού.
Την πρώτη ημέρα επισκέφθηκαν το χώρο που βρίσκονταν οι ομάδες αρκετά Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια που ενημερώθηκαν για τη δράση των εθελοντικών ομάδων, για τον εξοπλισμό που διαθέτουν και τη χρήση αυτού. Επίσης πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις διάσωσης από τη 1η ΕΜΑΚ. Εντυπωσιακή ήταν η υποτιθέμενη διάσωση, με τη βοήθεια ενός συμπαθητικού Λαμπραντόρ, της Φαίης.   Στο τέλος της επίσκεψης τα παιδιά που παρακολουθήσαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να «παίξουν» με τα συστήματα πυρόσβεσης των εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων των ομάδων.
Την δεύτερη ημέρα έκανε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση ο κ. Ξανθόπουλος σχετικά με την ασφάλεια των δασοπυροσβεστών όταν συμμετέχουν σε διάφορα περιστατικά πυρόσβεσης.  Στη συνέχεια ακολούθησαν οι επιδείξεις των εθελοντικών ομάδων. Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με την ομάδα του Ε.ΔΑΣ.Α. πραγματοποίησε ζεύξη αντλιών.
Την τελευταία ημέρα έγινε επίδειξη σεναρίου διάσωσης από οχήματα τα οποία είχαν συγκρουσθεί από την ομάδα του κ. Ρέτσιου και στη συνέχεια ακολούθησαν τα αγωνίσματα των ομάδων. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα της Ηλιούπολης.
Την διαδικασία των αγωνισμάτων παρακολούθησε ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. της Αττικής.        





 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates