Πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (15/12-17/12)

      Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από το βράδυ της Τετάρτης 15/12/2010 προβλέπεται βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τα νοτιοδυτικά η οποία κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 16/12/2010 θα επηρεάσει την ανατολική και νότια χώρα.      Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις (ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας) και οι ισχυρές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
Συγκεκριμένα:
•1 Από το βράδυ της Τετάρτης 15/12/2010 ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στην Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και στα Κήθυρα, κατά τη διάρκεια της νύκτας στην Κρήτη (κυρίως Δυτική και Νότια), τις Κυκλάδες και την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 16/12/2010 στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
•2.Οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της νύκτας της  Τετάρτης 15/12/2010 προς Πέμπτη 16/12/2010, προβλέπεται να είναι ισχυρές στη Βόρεια Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα), τη Βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία (κυρίως τη Νότια) ενώ από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης  16/12/2010, θα ενταθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας (κυρίως στην Ανατολική) και στη Θράκη.
•3.Από το απόγευμα της Πέμπτης 16/12/2010 και από τα Δυτικά, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενίσουν και μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 17/12/2010 θα περιοριστούν στα Νοτιοανατολικά και γρήγορα και εκεί θα εξασθενίσουν.
     Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
• Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
• Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στις ανωτέρω περιοχές.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή  με το αυτοκίνητο τους.
• Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
Αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές για προστασία από καταιγίδες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates