Πυρκαγιά στη περιοχή Βόρη – Ρέματα

   Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη περιοχή της Βόρης, η οποία έφθασε μέχρι τα πρώτα σπίτια στα Ρέματα της Άρνης. Το περιστατικό ξεκίνησε στις 3.00 το πρωί από άγνωστη (γνωστή) αιτία. Η περιοχή εκμεταλλεύεται κτηνοτροφικά και στην οποία δεν υπήρχαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, ζώα. Η ένταση των ανέμων έφθανε τα 8 μποφόρ, γεγονός το οποίο καθιστούσε αδύνατο τον έλεγχο της κατάστασης.
   Ο ΣΕΔΑ ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 5.00 το πρωί από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου. Αμέσως ξεκίνησε το ένα όχημα του Συλλόγου μας με 4 εθελοντές ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση. Μόλις φθάσαμε στη περιοχή το μέτωπο ήταν ήδη πολύ μεγάλο, που σε σχέση με το ότι ήταν ακόμη νύχτα, αποφασίσθηκε να επιχειρήσουμε με το πρώτο φως της ημέρας. Ειδοποιήθηκαν και αεροπλάνα, τα οποία αποχώρησαν άπραγα, γιατί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαν να προσθαλασσωθούν ώστε να πάρουν νερό. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν και άλλοι εθελοντές, για να βοηθήσουν στο πάρα πολύ δύσκολο έργο της κατάσβεσης.
    Τις πρωινές ώρες κατέφθασαν στη περιοχή το δεύτερο όχημα του ΣΕΔΑ, το πυροσβεστικό όχημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Άνδρου, το πυροσβεστικό όχημα με το βυτιοφόρο του Δήμου Υδρούσας και επιπλέον 10 εθελοντές. Από πλευράς Πυροσβεστικής βρίσκονταν εκεί 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Στις 13.00 ήρθαν ξανά 2 αεροπλάνα τα οποία έκαναν δυο ρίψεις το καθένα με ενδιάμεσο χρόνο μιας ώρας περίπου χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα αφού λόγω των δυνατών ανέμων δεν μπορούσαν να κάνουν χαμηλές ρίψεις. Τελικά με πολύ κόπο και χρόνο από πλευράς ΣΕΔΑ και Πυροσβεστικής, τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις 19.30 το βράδυ. Η αποτίμηση ήταν 7000 στρέμματα περίπου καμένη έκταση.
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates