Τοποθέτηση του κ. Γλυνού Ιωάννη επί των αιτημάτων του ΣΕΔΑ

   Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου έχει κοινοποιήσει και στους 3 υποψήφιους Δημάρχους τα αιτήματα του ΣΕΔΑ για την καλύτερη πυροπροστασία της Άνδρου και τα οποία έχουν αναρτηθεί σε προηγούμενη ανάρτηση αυτής της ιστοσελίδας. Μέχρι σήμερα 4-11-2010 έχει ανταποκριθεί με γραπτή δέσμευση του μόνο ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «Πρόταση ευθύνης για την Άνδρο» Γιάννης Γλυνός.


ΠΡΟΣ : ΣΕΔΑ  ΑΝΔΡΟΥ

        Αξιότιμοι κύριοι,
Απαντώντας στην επιστολή σας θα ήθελα καταρχήν να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για άλλη μια φορά ,για τις υπηρεσίες που προσφέρετε στον τόπο.
Από την εμπειρία  μου θα ήθελα να δηλώσω ότι χωρίς το Σύλλογό σας και την συνεχή και ανιδιοτελή δράση σας ,οι καταστροφές που θα είχε υποστεί το νησί από τις πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια θα ήταν ανυπολόγιστες.
           Η μέχρι τώρα στάση μας  , οι προγραμματικές μας δηλώσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών  και η αντίληψη που έχουμε για την ενεργοποίηση των πολιτών  , μας υπαγορεύουν την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια σε Συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις. Η Συνεργασία  Όλων είναι υποχρέωση και μονόδρομος  στην καινούρια αυτοδιοικητική πραγματικότητα.
    Σε ότι αφορά το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ και τα ζητήματα που θέτετε προς τη νέα Δημοτική αρχή του ενιαίου Δήμου Άνδρου, με χαρά διαπιστώνουμε ότι πολλά από αυτά περιλαμβάνονται ήδη στο πρόγραμμά μας και είναι στις προθέσεις μας.
  • Σχετικά με το μητρώο κτηνοτρόφων ανά περιοχή, υπάρχουν ήδη τα στοιχεία με τα οποία επιδοτούνται οι κτηνοτρόφοι μέσω των γεωργικών συνεταιρισμών τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στα πλαίσια των νόμιμων διαδικασιών.
  • Το ζήτημα που θέτετε για τα  πυροσβεστικά οχήματα των μέχρι τώρα Δήμων του νησιού, σε ότι αφορά  την επάρκειά τους, τη διάθεσή τους ,τη συντήρηση αλλά και τα λειτουργικά τους έξοδα, δεσμευόμαστε πλήρως και θεωρούμε καθήκον μας να τα διαθέσουμε για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε συνεργασία με όλους τους πιστοποιημένους φορείς . Επίσης θεωρούμε καθήκον μας να αναλάβουμε το κόστος συντήρησης και λειτουργίας των οχημάτων του ΣΕΔΑ ώστε να είναι στη διάθεση της κοινωνίας  όποτε παραστεί ανάγκη. Για την ανάγκη δε στέγασης των πυροσβεστικών οχημάτων , προτείνουμε τη δημιουργία νέου πυροσβεστικού σταθμού σε κεντροβαρές σημείο του νησιού  , με νέο κτίριο το οποίο θα έχει ειδικό τμήμα για τις ανάγκες του  ΣΕΔΑ  και άλλων εθελοντικών οργανώσεων προληπτικού χαρακτήρα σε ότι αφορά την πολιτική προστασία.. Στο χώρο αυτόν θα στεγασθούν επίσης τα πυροσβεστικά οχήματα του Συλλόγου και όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός.
  • Σχετικά με τα σημεία υδροληψίας  και τη διαθεσιμότητα νερού σε περίπτωση πυρκαγιάς , θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα  κυρίως στους δήμους όπου εμφανίζονται προβλήματα. Όπως επισημαίνετε και εσείς σημαντικό πρόβλημα υπάρχει  στο Δήμο Υδρούσας. Εκεί θα λυθεί συνολικά το πρόβλημα της υδροδότησης των οικισμών  και φυσικά και  των πυροσβεστικών κρουνών.
  • Σε ότι αφορά  τους καθαρισμούς των μονοπατιών , τη δημιουργία ζωνών πυρόσβεσης , τη δυνατότητα χρήσης ποτιστικού νερού ή νερού ιδιωτικών δεξαμενών (τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της πυροσβεστικής ούτως ή άλλως σε περίπτωση πυρκαγιάς), είμαστε απόλυτα σύμφωνοι στο να κάνουμε όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται προς κάθε κατεύθυνση.
Τίποτα όμως δεν θα καταφέρουμε χωρίς την ενεργό συμμετοχή σας  στο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας του νησιού. Αυτό που εσείς θέτετε ως αίτημα , εμείς το θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Έχετε τη γνώση και την εμπειρία ώστε μαζί με την Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία να εκπονήσουμε και ένα συνολικό σχέδιο αλλά και σχέδια δράσης ανά περιοχή.
           Σας ευχαριστώ και πάλι για την ευεργετική δράση σας και όσα προσφέρετε στο νησί μας και σας περιμένουμε την επόμένη των εκλογών  ώστε να ξεκινήσουμε μια αποτελεσματική συνεργασία .

Με εκτίμηση

Γιάννης  Γλυνός
                                                        Υποψήφιος Δήμαρχος Άνδρου
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates