Συμμετοχή ΣΕΔΑ-ΚΣΑ στο 1ο Φεστιβάλ Εθελοντικών Ομάδων


   Ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άνδρου συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ εθελοντικών ομάδων που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Βράχων στο Βύρωνα και διοργανώθηκε από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Δήμου Βύρωνα. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή 29/10 με παρουσίαση των ομάδων και επισκέψεις σχολείων.  Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ημερίδα την οποία ακολούθησαν οι επιδείξεις των ομάδων. Στα πλαίσια αυτών των επιδείξεων ο ΣΕΔΑ μαζί με τον ΚΣΑ έκαναν «εγκατάσταση χαμηλής» με ζεύξη αντλιών. Την 3η ημέρα έγινε επίδειξη  απεγκλωβισμού από τροχαίο από την εθελοντική ομάδα WEBER HYDRAULIK EXTRICATION TEAM. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με σχολαστικές επαγγελματικές κινήσεις, ώστε να εξασφαλισθεί η αρτιότητα του υποτιθέμενου θύματος. Η όλη παρουσίαση περιλάμβανε δυο διαφορετικά σενάρια απεγκλωβισμού.
    Στη συνέχεια έγιναν τα αγωνίσματα στα οποία λάβανε μέρος όλες οι ομάδες.
Η διαδικασία είχε ως εξής: α) τρέξιμο ανάμεσα από κώνους, β) δημιουργία εγκατάστασης χαμηλής με συγκεκριμένα εξαρτήματα, γ) άνοδο σε κλίμακα με σωλήνα Φ65, δ) ανέλκυση δύο σωλήνων Φ65 με σχοινί από κλιμακοστάσιο, ε) μεταφορά ανθρώπινου ομοιώματος από κλιμακοστάσιο, στ) μετακίνηση εμβόλου με σφύρα, ζ) κοπή ξύλου με αλυσοπρίονο,  η) κοπή σιδήρου με τροχό, θ) μεταφορά εγκατάστασης που είχε νερό. Καθοριστικό ρόλο στα αποτελέσματα των ασκήσεων έπαιξε η ασφάλεια των κινήσεων σε συνάρτηση του καλύτερου χρόνου.  
     Και ……………… η ομάδα των ΣΕΔΑ – ΚΣΑ πήρε την πρώτη θέση με δεύτερη ομάδα την Ε.Δ.Π.Υ.Ηλιούπολης και τρίτη ομάδα την εθελοντική ομάδα Ροδόπολης. Τα αγωνίσματα παρακολούθησε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βελής που έκανε και την απονομή των επάθλων στους διακριθέντες. Η ομάδα ΣΕΔΑ-ΚΣΑ που έλαβε μέρος στα αγωνίσματα απαρτίζονταν από τους Τατάκη Γιώργο και Τριγώνη Νίκο.
     Ήταν ένα πολύ ευχάριστο και δημιουργικό τριήμερο, με μια διοργάνωση που ήταν, για πρώτη φορά άλλωστε, πάρα πολύ καλή. 
    Σαν ΣΕΔΑ και ΚΣΑ ευχαριστούμε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Δήμου Βύρωνα για την άψογη φιλοξενία.
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates