Πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων 17, 18 &19 Οκτωβρίου 2010

Πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων απο την Κυριακή 17 έως την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
     Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κατά το επόμενο τριήμερο (Κυριακή 17 έως Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
     Ειδικότερα τα φαινόμενα θα είναι έντονα:
•·Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στη Δυτική Ελλάδα (κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο) και αργότερα την υπόλοιπη Πελοπόννησο και τα Κύθηρα.
•·Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 σχεδόν σε όλη τη χώρα.
•·Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη.
•·Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.
    Βάσει των ανωτέρω προβλέψεων η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.
    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριιήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
•·Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
•·Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
•·Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζή ή  με το αυτοκίνητό τους.
•·Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
     Αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές για προστασία από καταιγίδες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Γεν. Γραμ. Πολ. Προστασίας
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates