Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (ΣΝΟ)

   Στις 26 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου της Νομαρχίας Κυκλάδων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, στις 10.00 π.μ. στα γραφεία της Νομαρχίας στην Ερμούπολη. Στη συνάντηση είχαν προσκληθεί: 1) Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, 2) Πρ/νο Πολ. Προστασίας Ν. Αιγαίου, 3) Δ/ντη Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου, 4) Στρ. Δ/τη Φρουράς Ν. Κυκλάδων, 5) Δ/ντη Αστυν. Δ/νσης Κυκλάδων, 6) Δ/τη πυροσβεστικής, 7) Λιμενάρχη Σύρου, 8) Αερολιμενάρχη Σύρου, 9) Δ/ντη Αγροφυλακής, 10) Προϊστάμενο Υπηρεσίας Δασών Ν. Κυκλάδων, 11) Προϊστάμενο Υπηρεσίας Δασών Π.Ν.Α, 12) Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Νομαρχίας, 13) Προϊστάμενο Δ/νσης Υγείας Πρόνοιας, 14) Δ/ντη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, 15) Γ. Λονταρίτη (Μέλος Νομαρχιακού Συμβουλίου), 16) Εκπρόσωπο ΤΕΔΚ, 17) Γραφείο Π.Π. Δήμου Άνω Σύρου, 18) Γραφείο Π.Π. Δήμου Ερμούπολις, 19) Γραφείο Π.Π. Δήμου Ποσειδωνίας, 20) ΔΕΗ, 21) Δ.Ε.Υ.Α.Ε. 22) Εθελοντικές Οργανώσεις Νομού.
   Από πλευράς του ΣΕΔΑ αναφέρθηκε ο αριθμός των μελών της ομάδας, η ετοιμότητα αυτής, οι τρόποι λειτουργίας σε περίπτωση περιστατικού, τα μέσα και ο εξοπλισμός που διαθέτει ο Σύλλογος μας, αλλά και η εμπειρία που έχουμε. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα μας δραστηριοποιείται στην Άνδρο, καθώς το 70% των συμβάντων λαμβάνουν χώρα στο νησί μας, σε σχέση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες.
   Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι των άλλων δυο εθελοντικών οργανώσεων του Νομού Κυκλάδων (Διασώστες της Πάρου – Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Σύρου) οι οποίοι επίσης είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
   Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η εξασφάλιση προγράμματος ασφάλισης των εθελοντών κατά τη διάρκεια των περιστατικών, από πλευράς Νομαρχίας. Στη Σάμο εδώ και χρόνια η Νομαρχία έχει πράξει κάτι αντίστοιχο, ώστε οι εθελοντές να είναι ασφαλισμένοι. Σε περίπτωση ατυχήματος σε κάποιο συμβάν, δεν καλυπτόμαστε από τον ασφαλιστικό φορέα που είναι, ο καθένας μας ασφαλισμένος.
   Συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή των εθελοντών σε βάρδιες πυρασφάλειας, όταν ο βαθμός επικινδυνότητας είναι 4. Βαθμός που προκύπτει από τις καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες-ισχυροί άνεμοι) που θα επικρατήσουν κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Βέβαια στο συγκεκριμένο θέμα ο Σύλλογος μας συμμετείχε από την αρχή της εμπλοκής του στο θέμα των πυρκαγιών.
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates Tested Blogger Templates